Danielle van t Schip openhartig over woorden van haar arts: ‘nog zes maanden’

Daniëlle van ‘t Schip, de dochter van zangeres Willeke Alberti ging in gesprek met de Libelle. In het interview is ze ontzettend openhartig over haar gezondheid, de slechte prognose die ze kreeg van haararts maar ook over haar strijd om te genieten van het leven en daar ook alles uit te halen.

Danielle van t Schip openhartig over woorden van haar arts: ‘nog zes maanden’

Twee jaar geleden woonde Daniëlle samen met haar man John, tijdelijk in Griekenland. Op een mooie dag wilde ze haar zwembad in duiken, echter kreeg ze toen plotseling een onverwachte pijnscheut in haar onderlijf. Aangezien ze nogal fanatiek kon zijn met sporten, gingen er niet gelijk alarmbellen bij haar rinkelen.

Enkele weken later werd ze weer geconfronteerd met een plotselinge, zeer hevige steek. “Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer. Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand.”

Daniëlle verhuisde in datzelfde jaar met haar man John terug naar Nederland. Nog steeds had ze last van pijn in haar lichaam, echter had zij geen tijd om zich daar aan over te geven, dit omdat ze volop bezig was met de voorbereidingen voor de feestdagen.

“Pas toen alles weer een beetje rustig was, nam ik de tijd om uit te zoeken waar die pijn vandaan kwam. Er werd een MRI-scan gedaan en helaas kreeg ze vorig jaar april de verschrikkelijke diagnose: endeldrmkanker, uitgezaa!d in het bot”, vertelt ze. “Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.”

Niet alleen voor Daniëlle, maar ook voor haar geliefde familielieden, was dit nieuws een enorme klap. Gelukkig lukte het haar om zich al vrij snel daarna vooral te focussen op positieve dingen en heeft ze zich inmiddels overgegeven aan de gebeurtenis. Haar belangrijkste doel is om “boodschappen over te brengen die de wereld iets beter, vrediger maken.” Momenteel is ze ontzettend druk met een boek zodat een ieder straks haar boodschappen kan lezen.

Danielle van t Schip openhartig over woorden van haar arts: ‘nog zes maanden’
Scroll naar boven