Buurtbewoners begrijpen niet waarom er gehuil uit de put komt. “Het gaat door merg en been.”(2 minuten lezen)

Buurtbewoners begrijpen niet waarom er gehuil uit de put komt. “Het gaat door merg en been.”(2 minuten lezen)

23 september 2021 0 Door Nieuwskrant

Afgelopen februari ontving de brandweer van het district Beykoz in Istanbul, Turkije, een wanhopig telefoontje van een paar bewoners van de wijk Dereseki.

‘s Ochtends vroeg hadden ze angstig gehuil gehoord afkomstig uit een put, waarin iets onophoudelijk van de ene naar de andere kant bewoog. Maar toen de brandweer bij de plek aankwam zagen ze hoe moeilijk hun taak zou zijn: de put mat zo’n 70 meter diepte en 30 cm breedte! Toen de brandweer tenslotte zag wat er zo wanhopig op de bodem zat te huilen konden ze het niet geloven: het ging om een puppie van een maand of 4!

Onmiddellijk ging de reddingsploeg aan het werk: het hondje zou zo snel mogelijk uit de put moeten of het zou een dodelijke val worde. Het was dus echter niet eenvoudig. Om te beginnen lieten ze water en voedsel zakken met een touw, maar hun verschillende pogingen het dier eruit te halen liepen op niets uit. 11 lange dagen moesten voorbij gaan tot de redding uiteindelijk lukte: dankzij de verspreiding via de media stelde de technische school van Bahçeşehir een alternatieve methode voor om het dier eruit te halen: een robotarm door hen zelf ontworpen.

En, eindelijk, na 11 dagen lijden en ijdele pogingen de pup er uit te halen, om 5:45 uur in de ochtend van de 15e februari werd het hondje uit zijn gevangenis bevrijd! De operatie met de bionische arm kostte hun niet meer en minder dan 3 uur. Zijn redders noemden de pup “Kuyu”, dat in het Turks put betekent en hij werd onmiddellijk naar een dierenarts gebracht om te zien hoe het met zijn gezondheid ging. Gelukkig was hij goed in orde. Maar het beste van het verhaal moet nog komen. En dat is dat het brandweerkorps besloot Kuyu te adopteren! Voor het hondje wachtte een leven samen met zijn fantastische redders. Het is zo mooi als de mensen zich verenigen voor een goed doel, zoals het redden van een lief dier als Kuyu. Maar die had nog meer geluk door een tehuis te vinden met zijn redders. Een geschiedenis die tragisch begon maar met een heel gelukkig einde! Bekijk de beelden in de volgende video:

Wat vond je hiervan? Laat het ons even op Facebook weten!