Organisaties kondigen het grootste protest ooit aan in Nederland.(1 minuut lezen)

Organisaties kondigen het grootste protest ooit aan in Nederland.(1 minuut lezen)

19 september 2021 0 Door Nieuwskrant

Verschillende klimaatgroepen vinden het de hoogste tijd om hun krachten te bundelen en dus zijn zij een samenwerking aangegaan. De datum hebben ze inmiddels geprikt en samen organiseren ze op 6 november een gigantische demonstratie. De organisatie hoopt op ‘de grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit.’

Verschillende bedrijven die zich inzetten voor het klimaat hebben het grootse protest aangekondigd. Het gaat onder andere om Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL en Milieudefensie.
Volgens deze bedrijven blijft Nederland ver achter op de klimaatdoelen die zijn gesteld.

De woordvoerder van van deze samenwerking, Sytze Fortuin, zegt over de actie: “Ik ben klaar met het uitstel- en schouderophaal-beleid van de politiek. De wereld en onze toekomst worden kapotgemaakt om op de korte termijn een paar lobbyisten blij te maken. Daar hebben we gewoon helemaal genoeg van.”

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Lidl heeft een streep gezet door de verkoop van deze populaire producten!😲😫

Zoals het er nu uit ziet zullen de demonstranten zich verzamelen op de Dam om vervolgens een mars door de hoofdstad te houden. Veel details zijn er nog niet bekend gemaakt. Eerder dit jaar in maart organiseerde Klimaatcrisis coalitie al een succesvolle mars, waaraan 35.000 mensen in ons land aan meededen: “Toen hadden we ons vanwege de coronamaatregelen verspreid”, aldus een woordvoerster van de organisatie. “Nu hopen we weer met z’n allen samen te kunnen komen.”

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Asielzoekers zijn pislink: COA gaat in op eisen van Nieuwe Nederlanders!😲😱