Insider beelden van de publieke afscheid van Peter R. De Vries(2 minuten lezen)

Insider beelden van de publieke afscheid van Peter R. De Vries(2 minuten lezen)

21 juli 2021 0 Door Nieuwskrant

Duizenden mensen namen vandaag afscheid van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ondanks het feit dat de meeste mensen hem alleen maar kennen van de televisie is er toch de behoefte om afscheid te nemen.

Eva komt uit Almere en is vanochtend om kwart over zes van huis vertrokken richting onze hoofdstad. “Ik wilde hier zijn. Ik moest hier zijn. Om hem te bedanken.” Eva heeft het gevoel dat ze een dierbare verloren is, ondanks dat ze hem nooit in het echt heeft ontmoet. “Omdat hij zo’n mooi persoon was. Ik wil hem bedanken. En tegen hem zeggen: rust in vrede, lieve Peter.”

Dat Peter voor heel veel mensen iets heeft betekend en gewaardeerd werd blijkt vandaag, duizenden mensen staan uren in de rij om hem een laatste groet te brengen in koninklijk theater Carré. Vandaag kreeg een ieder die dat wilde, de kans om afscheid te nemen, morgen is er afscheid voor genodigden waarna hij later in besloten kring begraven zal gaan worden.

De Somalische vriendinnen Anisa en Nimo stonden vandaag ook in de rij. “Meneer De Vries heeft veel gedaan voor de moslimgemeenschap. Ik voelde me door hem vertegenwoordigd. Hij was dapper en nam het voor moslims op. Dat hij zijn afschuw uitte over Wilders’ kopvoddentaks is voor mij heel waardevol geweest.”

Eva mocht iets voor elven als eerste naar binnen. “Ik heb kunnen zeggen, wat ik wilde zeggen. Daar ben ik dankbaar voor.” Het was binnen zo overweldigend, vervolgt ze. “Een prachtige witte kist, omringd met rode rozen en prachtige foto’s. Pas nu besef ik dat Peter R. de Vries dood is. Nooit komt zijn gezicht meer op tv, nooit meer zijn verhalen, nooit meer die nasale stem. Het is definitief voorbij.”

De zoon van Peter heeft op Twitter gereageerd over de massale opkomt.

Bron: RTL Nieuws

Sprak dit je aan? Laat het ons dan weten door op dit bericht te reageren, het te delen of te liken!