Nachtmerrie voor Patricia Paay: ‘Ik word nooit meer de oude’

Op het gebied van gezondheid heeft Patricia Paay de afgelopen jaren ontzettend veel pech. Vanwege een infectie aan haar heup lag ze drie maanden in het ziekenhuis. Ze trok te laat aan de bel en de gevolgen zijn dan ook niet best. ,,Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. En ik word ook nooit meer de oude.”

Nachtmerrie voor Patricia Paay: ‘Ik word nooit meer de oude’

Nadat ze een nieuwe heup had sloeg het noodlot toe, ze viel van de trap en brak haar bovenbeen. Ze zal nooit meer het moment vergeten dat ze zichzelf voor het eerst in een rolstoel zag zitten. Ze knokte voor haar herstel maar helaas belandde ze opnieuw in het ziekenhuis vanwege een bacteriële infecte aan haar heup. Maar liefst een kwartaal lag ze in een zorghotel.

,,De bacterie heeft een enorme hap uit mijn heup weggevreten. En daar is niets meer aan te doen”, aldus Patricia in gesprek met weekblad Story. Doordat ze te laat naar de arts is gegaan heeft de infectie nu zeer grote gevolgen voor de rest van haar leventje. ,,Ik ben niet meer de persoon die ik ooit was. En ik word ook nooit meer de oude.”

Naar eigen zeggen wil het accepteren van deze nieuwe realiteit tot op heden nog niet lukken. ,,Ik heb het er erg moeilijk mee. Ik mag bijvoorbeeld geen hakken meer dragen, terwijl ik daar altijd dol op ben geweest. Ik heb altijd veel gesport, was gek op skiën en schaatsen. Dat kan ik nu niet meer. Dat heeft weer tot gevolg dat ik op mijn eten moet letten, anders word ik te dik.”

Van haar artsen kreeg Patricia te horen dat het bewonderingswaardig is dat ze een manier heeft gevonden om toch een beetje fatsoenlijk te kunnen lopen. ,,Ik heb trucjes gevonden om het allemaal enigszins te verbloemen. Maar ik zal moeten accepteren dat dit voor de rest van mijn leven is.”

Scroll naar boven