Zo kom je erachter dat je een Omega 3 tekort hebt(1 minuut lezen)

Zo kom je erachter dat je een Omega 3 tekort hebt(1 minuut lezen)

8 november 2022 0 Door Nieuwskrant

Jouw lichaam laat op een slimme manier weten of je tekorten hebt aan een bepaald vitamine, vroeg of laat komen de eerste symptomen naar boven, zoals deze vijf symptomen die hieronder staan beschreven.

Omega 3 vetzuren passen in een gezond leefstijl, deze vetzuren zijn meervoudig verzadigde vetten en beschermen jouw lichaam tegen hart- en vaatziekten.
Schaal- en schelpdieren, maar ook vette vis bevatten veel omega 3 vetzuren. Plantaardige oliën zoals lijnzaadolie zijn een andere bron van omega 3 vetzuren.

Tekort aan Omega 3
Handig om te weten: Onderstaande signalen kunnen een tekort aan omega 3 aanduiden, maar dat is niet altijd zo. Je kunt voor de zekerheid een arts raadplegen indien je twijfelt.

Dunner haar
Een tekort aan deze vetzuren kan ervoor zorgen dat jouw haren sneller afbreekt en dunner wordt. Heb je ineens last van veel gespleten haarpunten en last van haaruitval? Dan kan een supplement met omega 3 jou hierbij helpen.

Hersenmist
Ken je de term brain fog? Dat is een andere benaming voor hersenmist, oftewel concentratieproblemen en vergeetachtig zijn.
“Some clues that you are not getting enough omega-3s include difficulty concentrating or memory issues,” vertelt diëtist Maya Feller aan Well+Good.
Op latere leeftijd wordt een tekort gelinkt aan Alzheimer en dementie.

Vermoeidheid
Ben je de laatste tijd erg vermoeid en kost alles veel energie? Dat kan een symptoom zijn van een tekort aan omega 3.

Huid is droog en dof
Jouw huid kan het ook moeilijk krijgen door een omga 3 tekort. Denk aan oneffenheden en irritatie van de huid. Omega 3 vetzuren zorgen ervoor dat jouw huid vocht beter vasthoudt.

De ogen
In een Amerikaans onderzoek is gebleken dat een hoog omega 3 gehalte zorgt voor 17% minder droge ogen. Heb je vaak last van droge ogen? Probeer omega 3 supplementen.