Probeer deze vijf heerlijke en gezonde ontbijtrecepten.(1 minuut lezen)

Probeer deze vijf heerlijke en gezonde ontbijtrecepten.(1 minuut lezen)

8 november 2022 0 Door Nieuwskrant

Het is aan te raden om minimaal 250 gram groenten te eten volgens het Voedingscentrum.
In de ochtend al hiermee beginnen bespaart je veel, je hoeft later op de dag hier niet meer aan te denken. Probeer onderstaande recepten eens uit.

Ontbijt met groenten

Havermout
Houd je van carrot cake? Oftewel worteltaart. Geraspte wortel met havermout is een goede vervanging van de carrot cake, het is gezonder.
Het is niet lastig om te maken en je hebt maar vijf ingrediënten nodig. Het is ook eens erg goedkoop.

Omelet
Een groente omelet is heel makkelijk en snel te maken. Zo heb je in de ochtend meer tijd voor jezelf.
Probeer deze groenten in jouw omelet: Knoflook, tomaten, uien, spinazie, paprika, roerbakgroenten, champignons en wortelen.

Kleine quiche
Heb je van de avondeten van gisteren nog overgebleven groenten? Haal ze uit de koelkast en maak hier in de ochtend een quiche van. Zo krijg je genoeg groenten binnen en heb je aardig wat energie om de ochtend door te komen.

Avocado op toast
Avocado is een superfood en een groente, dat kun je nu ook aan jouw ontbijt toevoegen voor een energie boost. Maak een heerlijke toast met avocado, tomaat en komkommer en besprenkel het met wat peper en zout.

Smoothies
Beroemdheden gingen je al voor, dit is immers het ontbijt van de sterren. Voeg wat groene of oranje groenten aan jouw smoothie, zo krijg je de nodige inname van 250 gram per dag al binnen.