Overheid komt met slecht nieuws voor mensen die niet gevaccineerd zijn.(1 minuut lezen)

Overheid komt met slecht nieuws voor mensen die niet gevaccineerd zijn.(1 minuut lezen)

10 september 2021 0 Door Nieuwskrant

Zoals het er nu uit ziet zullen alle coronamaatregelen op 20 september nog steeds van kracht zijn. Bronnen laten weten dat de overheid bijvoorbeeld de 1.5 maatregel pas vijf dagen later wil loslaten. Het was de bedoeling dat er veel regels versoepeld zouden gaan worden of zelfs zouden verdwijnen, echter is dit echt nog te vroeg. Het was eigenlijk de bedoeling dat de mondkapjes zouden verdwijnen in het openbaar vervoer, net zoals de 1,5 meter en het niet meer hoeven zitten in cafés.

Tevens was er de goede hoop dat vanaf 1 november alle maatregelen van tafel zouden zijn en dat vanaf deze datum ook weer de clubs en discotheken hun deuren konden openen. Of dit haalbaar is, is tot op heden nog erg onzeker. Binnenkort komt er ook de regel dat bij kleine groepen mensen moeten kunnen aantonen dat ze negatief getest of gevaccineerd zijn. Ook moeten mensen die niet gevaccineerd zijn binnenkort een bijdrage gaan betalen voor het laten testen. Deze bijdrage gaat 7,50 euro zijn en de meerderheid van de tweede kamer is het hiermee eens. Hiermee hoopt de overheid mensen te stimuleren om zichzelf toch te laten vaccineren.

Op 14 september zal er weer een persconferentie zijn waarin duidelijkheid wordt gegeven over de maatregelen die wel of niet zullen veranderen.