Roodvonk laait weer op! Herken de eerste  signalen bij kinderen.(1 minuut lezen)

Roodvonk laait weer op! Herken de eerste signalen bij kinderen.(1 minuut lezen)

19 oktober 2021 0 Door Nieuwskrant

De laatste jaren is er sprake van een comeback van de ziekte roodvonk. We willen onze kinderen beschermen en daarom is het noodzakelijk dat we voldoende informatie weten en de eerste signalen kunnen herkennen.

Roodvonk is een ziekte die kinderen kan treffen met een streptokokkenkeel of streptokokkeninfectie. Die opeenhoping creëert een toxine, dat zorgt voor een zere keel en een hobbelige rode tong. Roodvonk wordt ook wel scarlatin genoemd.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Kelly Pfaff over gezondheid moeder: Leven van de familie staat compleet op zijn kop🙏😥

In de eerste fase zie je bij roodvonk uitslag ter hoogte van het borstgebied, daarna kan het naar andere plekken op het lichaam verspreiden. Het is dus belangrijk om te kijken of er iets van huiduitslag ontstaat bij je kind.

Kinderen met roodvonk hebben moeite met eten en dus is het raadzaam om hen zacht voedsel te geven en uiteraard voldoende drinken. Voor de keelpijn en eventuele koorts mag je het kind pijnstillers geven. Bij twijfel altijd arts raadplegen.

Symptomen: Keelpijn, hoofdpijn, gezwollen nekklieren, rode huiduitslag, jeukende huid, rood gezicht, witte of rode tong, hoge koorts en buikpijn.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Scheer jij jouw schaamstreek? 7 belangrijke redenen om dat niet meer te doen!😲🤔