Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Knoflook staat niet alleen bekend als smaakmaker in gerechten, maar kan ook worden ingezet voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet.

Het schoonmaken van de wc is voor velen geen favoriete klus, maar met knoflook wordt het een stuk gemakkelijker.

Knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen, wat het een nuttig hulpmiddel maakt bij het schoonmaken.

Daarnaast bevat het allicine, een stof met een sterke geur, die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt, waardoor knoflook kan helpen bij het bestrijden van vuil en aanslag.

Het proces is simpel: leg een gepeld teentje knoflook in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat je minder vaak je toilet hoeft schoon te maken.

Een handige tip is om de knoflook ‘s avonds of ‘s nachts in de pot te leggen en deze de volgende ochtend door te spoelen.

Zorg ervoor dat je de wc-pot af en toe doorspoelt, zodat je overdag geen last hebt van onaangename geuren.


Knoflook kan niet alleen worden gebruikt voor de wc, maar ook voor andere schoonmaakklusjes in huis, en het is zeer effectief.


Het is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het kan helpen bij het verwijderen van schimmel en onaangename geurtjes.


Het is dus zeker de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen bij je volgende bezoek aan de supermarkt!


Scroll naar boven