Wanhopige vader deelt foto van zijn overleden vrouw en baby die aangereden zijn door dronken bestuurder(2 minuten lezen)

Wanhopige vader deelt foto van zijn overleden vrouw en baby die aangereden zijn door dronken bestuurder(2 minuten lezen)

12 augustus 2021 0 Door Nieuwskrant

Achter het stuur kruipen met alcohol op is ontzettend dom en vraagt om problemen. Wanneer je met drank op achter het stuur gaat is de kans dat je een ongeluk veroorzaakt vele malen groter. Je reactievermogen wordt trager en je zicht wordt beperkter. De meeste mensen zijn het eens met het feit dat alcohol en achter het stuur kruipen een slecht idee is, echter heeft de bestuurder vaak het idee dat hij controle over het stuur heeft.

Een jonge vader, genaamd Zach Kincaid, is zijn zwangere vrouw en ongeboren kind verloren in een auto-ongeluk toen een dronken bestuurder hen aanreed. Zach probeert nu de wetten op alcohol en autorijden te verstrengen.

Iets meer dan een jaar geleden reed zijn 29-jarige, zwangere echtgenote naar huis van haar werk. Krystil was op dat moment acht maanden zwanger. Via de luidspreker was zij tijdens de rit aan het bellen met Zach, ze wilde hem laten weten dat ze onderweg naar huis was.

Een BMW kwam op dat moment met volle snelheid aangereden en ramde via de rechterkant de wagen van Krystel. Het gevolg was een zeer grote brand. De bestuurder van de BMW was een 29 jarige gozer met teveel drank op. De ongeboren baby van Krystel en Zach was op slag dood. Krystel werd uit het brandende autowrak gehaald en met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Haar situatie zag er niet goed uit, met behulp van een ademhalingsmachine werd zij in leven gehouden. Zach maakt terwijl hij naast zij vrouw in het ziekenhuis zit een filmpje en zegt: “Kijk, dit is wat dronken rijden met me heeft gedaan.” Krystel overleed uiteindelijk aan haar verwondingen, Zach was zijn vrouw en hun dochtertje verloren. Zach besloot foto’s te delen op social media van zijn overleden vrouw en kindje in de hoop een verschil te kunnen maken.

Foto:  Go Fund Me / Zach Kincaid

Een dronken chauffeur die 136 kilometer per uur reed in een straat waar de toegelaten snelheid 90 is, heeft mijn familie verwoest. De maximumstraf voor het doden van mijn vrouw en dochter is tien jaar,” schreef Zach.

Het rechtssysteem gaat er vanuit dat het een ongeluk was en dus is de maximumstraf 10 jaar. Deze wanhopige vader strijdt nu voor strengere straffen tegen dronken autorijden. “Deze rotzak zal zelfmedelijden hebben en nooit leren om verantwoordelijkheid te nemen. Het feit dat dat hij slechts 5 jaar celstraf zal krijgen nadat hij mijn en mijn dochters heeft verwoest, maakt me kapot,” schrijft Zach.

“Het is walgelijk dat politici en beleidsmakers meer geven om hun politieke positie en eigenbelang dan om de levens en veiligheid van de mensen in onze maatschappij. Eis verandering, voor jouw familie hetzelfde overkomt,” schrijft de vader.

Ter nagedachtenis van zijn vrouw en om anderen ertoe aan te zetten om te strijden voor strengere straffen tegen rijden onder invloed, heeft Zach een inzamelactie opgericht.

BEKIJK OOK  Mark Rutte komt terug over kwestie zwarte piet: 'zwarte piet zal verdwijnen'

Wat vond je hiervan? Laat het ons even op Facebook weten!