Wetenschappelijk bewezen: Top 3 redenen van vreemdgaan bij mannen en vrouwen!😥😣(3 minuten lezen)

Wetenschappelijk bewezen: Top 3 redenen van vreemdgaan bij mannen en vrouwen!😥😣(3 minuten lezen)

13 september 2022 Uit Door Nieuwskrant

Vreemdgaan is in de meeste relaties of huwelijken een no go. En iedereen die weleens in de verleiding geweest is, heeft daar waarschijnlijk zo z’n eigen reden voor.

Onderzoekers van de Texas Tech University zijn erachter gekomen wat de grootste veroorzaker van vreemdgaan is. En die is op z’n minst opvallend te noemen.

Volgens de wetenschappers gaan mensen met ‘onbetrouwbare’ ouders namelijk twee keer zo vaak vreemd als mensen met ‘betrouwbare’ ouders.

Onderzoekers ondervroegen hiervoor verschillende mensen over hun ouders en hun eigen gedrag binnen een relatie.

Bijna de helft van de ondervraagden die opgevoed werd door ontrouwe ouders, is zelf ook eens vreemdgegaan. Bij ‘trouwe gezinnen’ ligt dit op een kwart.

Top 3 redenen van vrouwen die vreemdgaan

1. Een jonge vrouw kan vreemdgaan met een (veel) oudere man zodat ze zich ineens volwassen kan voelen.


2. Vrouwen kunnen vreemdgaan met getrouwde mannen om een oplossing te zoeken voor eigen problemen en conflicten binnen hun relatie.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Einde in zicht voor president Rusland? Dit verhaal gaat door de wandelgangen!😲😱


3. Waardering is zowel voor vrouwen als voor mannen een reden om vreemd te gaan. Zowel mannen als vrouwen vinden het belangrijk om door hun partner gewaardeerd te worden, en als een van beide partijen in een relatie het gevoel heeft dat dat niet meer het geval is, dan zal deze persoon gevoeliger worden voor de aandacht van anderen.

Top 3 redenen van mannen die vreemdgaan

1. Een man kan vreemdgaan omdat hij denkt daar ‘recht’ op te hebben.


2. Een onbegrepen man zou kunnen vreemdgaan om bij iemand anders begrip en liefde en soms ook herkenning te zoeken.

Meestal voelt deze man zich na een paar maanden ook onbemind bij zijn minnares en gaat op zoek naar het volgende ‘slachtoffer’.


3. Als je het idee hebt dat je relatie in een sleur zit, zullen mannen waarschijnlijk sneller geneigd zijn om ergens anders wat variatie te zoeken.

Hij kan nog zo veel van zijn partner houden, maar hij wil toch een beetje spanning in een relatie, en als hij dat niet krijgt kiezen veel mannen er toch voor om vreemd te gaan.

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Mart Hoogkamer neemt het op voor zijn vriendin: ‘Ik heb daar veel verdriet om gehad’😱😥