Zorgelijk: Toename ernstig zieke zwangere vrouwen door Deltavariant.(1 minuut lezen)

Zorgelijk: Toename ernstig zieke zwangere vrouwen door Deltavariant.(1 minuut lezen)

13 augustus 2021 0 Door Nieuwskrant

De Volkskrant komt met een wel heel zorgelijk bericht. Er is een toename van aantal zwangere vrouwen dat ernstig ziek wordt door de Delta-variant van het coronavirus en dus maken Academische ziekenhuizen zich zorgen. Op de ic’s in ons land zijn alleen al deze week vijf zwangere vrouwen opgenomen die besmet zijn met het virus. Sinds het begin van de crisis is dit aantal nog niet zo hoog geweest. De vijf zwangere vrouwen zijn niet gevaccineerd.

Zwangere vrouwen met corona in ziekenhuis

In totaal zijn 574 zwangere vrouwen, vanaf de start van de pandemie, met corona opgenomen in het ziekenhuis, blijkt uit nieuwe cijfers van de Nethoss (Netherlands Obstetric Surveillance System). Daarvan belandden 66 vrouwen op de ic en 55 op de obstetrische ‘high care’-afdeling, dit is een afdeling speciaal voor zwangeren met ernstige complicaties.

Het CDC, de Amerikaanse evenknie van het RIVM, adviseert zwangere vrouwen met klem om zich alsnog te laten vaccineren. Het CDC concludeert na nieuw onderzoek, dat de vaccins veilig en effectief zijn. Er is ook gekeken naar het aantal miskramen onder gevaccineerde vrouwen, zo is het percentage miskramen vergelijkbaar met vrouwen die niet zijn gevaccineerd.

Wat vond je hiervan? Laat het ons even op Facebook weten!