Joost Klein heeft geluk met incident tijdens het songfestival: ‘het kon niet beter’

WhatsApp Image 2024 05 12 at 180440jpg

Afgelopen zaterdag kon Joost Klein niet optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival, maar desondanks heeft hij een aanzienlijke stijging in populariteit ondervonden.


Zijn liedje “Europapa” is momenteel het meest gestreamde nummer op Spotify in verschillende landen, en zijn videoclip heeft al meer dan 27 miljoen weergaven op YouTube.


Bovendien is zijn aantal volgers op Instagram spectaculair toegenomen; hij heeft inmiddels 1,5 miljoen volgers.


Volgens marketingexpert Berend Klumper van ‘Not Selling Liquid’, heeft de situatie voor Klein ondanks de ongelukkige omstandigheden gunstig uitgepakt wat betreft zijn naamsbekendheid.


“Joost heeft er ontzettend veel volgers bij gekregen, zijn volgeraantal is meer dan verdubbeld en zijn naam wordt continu genoemd.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Hij trekt zelfs de aandacht van mensen die normaal gesproken niet geïnteresseerd zijn in het songfestival met zijn muziek.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Europapa” heeft tot op heden al ongeveer 52 miljoen streams behaald op Spotify. “Dit is de beste situatie geweest voor het merk Joost Klein, ondanks dat het niet de gewenste persoonlijke uitkomst is,” benadrukte Klumper.

De gevolgen van de diskwalificatie van Klein hebben ook invloed op de STER, die geconfronteerd wordt met financiële tegenslagen als gevolg van lagere kijkcijfers.

Bedrijven betaalden oorspronkelijk elk 26.800 euro voor reclames tijdens de finale, gebaseerd op verwachte kijkcijfers die uiteindelijk halveerden.

Uitvaldetectie-expert Aisha Kolkers van Nieuwe Tijden voorziet dat de STER mogelijk genoegdoening zal moeten bieden in de gestalte van complimentaire reclamespotjes of door restitutie te verlenen. Berekeningen laten zien dat dit de STER ongeveer 300.000 euro kan kosten.

De aanstaande juridische implicaties voor De Kleine in Zweden blijven onvoorspelbaar, en het is een kwestie van tijd om te ontdekken wat de resultaten van het onderzoek zullen zijn.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Het blijft een vraagteken wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek. In het geval van een negatieve uitkomst, hoeft dat nog niet noodzakelijk een negatieve impact te hebben op zijn imago,” verklaarde De Vos.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Wat je zaait…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven