Vreemde video van vrouw die kip klaarmaakt in de trein: Geen regels over koken gevonden!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Wie kiest er voor een eenvoudig broodje kaas als je ook een warme maaltijd kunt bereiden in de treincoupé?

Dit moet de gedachte zijn geweest van de Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla. De video waarin ze drumsticks bakt in een Nederlandse trein, maakt momenteel furore op het internet.

Hoewel haar medepassagiers verbaasd reageren, verdedigt Isabelle haar handelingen. Maar is dat wel zo?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle in het openbaar vervoer maaltijden bereidt met haar elektrische pannetje.

Eerder bereidde ze al pittige noedels, met een vergelijkbare methode. Wat zal haar volgende culinaire creatie zijn?

In een video die 3 miljoen keer bekeken is en door velen als grappig werd bestempeld,

Daarentegen ontvangt de video waarin kip wordt bereid, bijna een miljoen views, veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” luidt een commentaar.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” merkt een andere kijker op. Er wordt ook gevraagd of dit is toegestaan volgens de regels van de NS. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” wordt er gezegd.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is de situatie helder. “We hebben niet in onze voorschriften opgenomen dat het verboden is om een elektrische pan te gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelde hij aan Editie NL.

“We moeten teruggrijpen naar de regels van het spel,” ging hij verder. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast veroorzaken.”


”In het geval dat een kippenpoot wordt gebakken, is het essentieel om op te letten. Dit is iets wat we niet willen zien terwijl we in de trein zijn. Er zijn velen die dit begrijpen zonder dat er regels voor nodig zijn.”


De hinder die kan ontstaan is voornamelijk een probleem, omdat de geur van gebakken kip in de trein zich sterk kan verspreiden en medepassagiers kan storen.


“Er bestaat echter ook het risico dat het gebruik van elektrische apparaten tot potentieel gevaarlijke situaties kan leiden,” voegt Van Elferen toe.


“Indien een collega dit zou opmerken, zou diegene hoogstwaarschijnlijk aangeven dat dit niet acceptabel is en degene verzoeken om de trein te verlaten,” zegt Van Elferen.


Er zijn eerder meldingen binnengekomen over mensen die koken of airfryen in de trein. Voor passagiers die hierdoor ongemak ervaren, is er een nummer beschikbaar om te sms’en of te appen: 06 13 18 13 18.


Dit betekent echter niet automatisch actie zal worden ondernomen. “Als je je stoort aan eetgeluiden van degene die naast je zit, dan kunnen we daar niet op acteren. Eten in de trein is toegestaan.”


De conducteur heeft uiteindelijk de bevoegdheid om beslissingen te nemen. “Het is een menselijke kwestie, maar we moeten ook zelf nadenken,” aldus Van Elferen.


“Het is immers openbaar vervoer, waar respect voor elkaar van belang is. Kip bereiden in de trein is een duidelijke overschrijding van grenzen.”

@isabellederoij Een suggestie voor mijn volgende creatie? 🍗 #foodtiktok #isabellederoij #kip #trein #joostklein ♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van woordvoerder op opvallend bakincident:
2. Er is veel gebeurd in de trein, maar dit slaat alles!
3. Geloof het pas als je het ziet, zo bizar!
4. Vrouw deelt video van kip bakken in trein!
5. Geen idee van enige overtreding! Nergens staat dat het niet mag..

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven