Weerbericht voor dit weekend: Hier moet je op letten!

regen 1jpg

Er staat een regenachtig weekend te wachten voor Nederland. Vanaf morgenmiddag zullen stevige buien het land bezoeken, vergezeld met niet alleen veel regen maar ook flinke onweersbuien.

Voor zowel vrijdag als zaterdag heeft het KNMI code geel afgegeven voor het hele land, vanaf vrijdagmiddag om 12.00 uur.

Vanaf dat moment worden zware buien voorspeld, met mogelijk hagel op sommige plekken. De dag zal waarschijnlijk droog en zonnig beginnen, maar deze omstandigheden zullen snel wijzigen gedurende de dag.

Weeronline voorspelt dat de eerste regenbuien zich zullen manifesteren in Limburg en de Achterhoek. De regenzone zal zich gedurende de dag uitbreiden over het hele land.

Vooral in het midden en zuiden van Nederland wordt er veel neerslag verwacht. Het noorden zal pas later in de avond te maken krijgen met de regen.

Zelfs tijdens de nacht van vrijdag naar zaterdag zal de regen blijven vallen. Verwacht geen einde aan de buien op zaterdag.


Er wordt voorspeld dat er zaterdag veel neerslag zal zijn, voornamelijk in de ochtend, met een verwachting van zo’n 20 millimeter regen verspreid over Nederland.


“Dit is aanzienlijk meer dan normaal voor de maand mei, waarin gemiddeld slechts 58 millimeter regen valt,” volgens Weeronline.


Er bestaat een kans op lokale wateroverlast, met zelfs meer dan 40 millimeter regen op sommige plaatsen.


Zondag worden nog steeds enkele buien verwacht, eventueel gepaard gaand met onweer, maar de hoeveelheid neerslag zal minder zijn dan op zaterdag.


Verwacht wordt dat de zon af en toe zal doorbreken. Het wisselvallige weer zal aanhouden in de komende week, waardoor mei dit jaar buitengewoon nat lijkt te zijn.


In het midden en zuiden van Nederland is er momenteel al op diverse plekken meer

Er is meer dan 100 millimeter regen gevallen, met in het zuidoosten van Brabant plaatselijk zelfs meer dan 150 millimeter.


Afgelopen weekend werd door het KNMI ook gewaarschuwd voor veel neerslag en zware onweersbuien, waarbij op sommige plaatsen een maandhoeveelheid regen viel en wateroverlast veroorzaakte.


Straten, kelders en parkeergarages stonden onder water en er waren meldingen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen, onder andere in Amsterdam en Utrecht.


1. Hopelijk vergissen de weermannen zich!
2. Vanaf morgenmiddag 12.00 uur treedt de code in werking!
3. Bereid je voor op een zeer nat weekend!
4. Dit is zeker geen vrolijk nieuws…
5. Het zal toch niet…?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven