De zomer komt eraan: Deze zomer wordt anders dan de vorige!

zon 1 1jpg

Op het punt om de zomer in te stappen, hebben meteorologen hun verwachtingen al bekendgemaakt. Volgens Weeronline wordt het aankomende seizoen warmer dan normaal.

Verschillende weermodellen suggereren dat de temperaturen deze zomer hoger zullen liggen dan het gebruikelijke gemiddelde.

Gemiddeld ligt de temperatuur in juni, juli en augustus rond de 23 graden, maar dit jaar zullen we vaker temperaturen boven dit gemiddelde ervaren. Dit betekent dat we ons kunnen voorbereiden op meer zomerse en tropische dagen.

De zomer zal echter niet louter zonnig zijn, aangezien regen- en onweersbuien regelmatig zullen voorkomen. Weeronline benadrukt dat de betrouwbaarheid van seizoensverwachtingen beperkt is.

Bij maand- of seizoensverwachtingen komen voorspellingen slechts in ongeveer 60 procent van de gevallen uit, terwijl voorspellingen voor een periode van vijf dagen doorgaans in 90 procent van de gevallen accuraat zijn.

Meteoroloog Jordi Huirne voorspelt een warme zomer. “De kans is groot dat we een warme zomer tegemoet gaan,” aldus Huirne.


Onder bepaalde omstandigheden kunnen muggen worden aangetrokken door menselijke adem, zweet en warmte, wat een nadeel kan zijn van warm weer met regen.


Naast warmte en zweet hebben muggen een voorkeur voor mensen met bloedtype O en zwangere vrouwen. Het is mogelijk om enkele eenvoudige maatregelen te nemen om muggen op afstand te houden.


Om te voorkomen dat muggen naar binnen komen, kun je horren voor ramen en deuren plaatsen. Bij activiteiten in de natuur is het raadzaam om beschermende kleding te dragen en een anti-muggenmiddel te gebruiken.


1. Volgens deze meteoroloog gaan we deze zomer een monsterhitte ervaren!
2. De kans is heel groot dat dit werkelijkheid gaat worden!
3. Er zullen heel veel mensen niet blij worden van dit bericht.
4. Weeronline deelt zijn verwachtingen voor deze zomer.
5. Juni, juli en augustus zouden weleens zwaar kunnen gaan worden!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven