Ernstig voorval op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers zagen alles

klmjpg

Er heeft zich vanmiddag een tragisch voorval voorgedaan op luchthaven Schiphol waarbij een persoon om het leven is gekomen doordat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.


De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft dit bericht gedeeld via social media en er is nog geen duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer, maar naar verluidt betreft het een medewerker.


Het incident vond plaats tijdens de pushback, het moment vlak voor vertrek waarbij het vliegtuig werd verplaatst.


De persoon kwam helaas om het leven nadat hij in een van de draaiende motoren terechtkwam. Schiphol heeft aangegeven dat er vandaag een verschrikkelijk incident heeft plaatsgevonden waarbij iemand in een vliegtuigmotor terechtkwam.


“Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, en we bieden ondersteuning aan de passagiers en collega’s die hier getuige van zijn geweest.”


Er werd door een medewerker van het betreffende vliegtuig gemeld dat iemand ‘in de motor zou zijn gesprongen’ terwijl de bemanning net de veiligheidsinstructies had gegeven.


Uit beelden kan worden afgeleid dat het om een vliegtuig van KLM gaat. Er klonk een ‘hels kabaal’, gevolgd door het zien van rook.


Passagiers hebben het incident naar verluidt voor hun ogen zien gebeuren, aangezien zij op dat moment in het vliegtuig aanwezig waren. Zij zijn inmiddels geëvacueerd en opgevangen.


De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal een uitgebreid onderzoek instellen naar het voorval. Op dit moment is nog niet duidelijk om welke vlucht het precies ging en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Hoewel het ongeval zeer ernstig is, heeft het geen gevolgen gehad voor andere vluchten in termen van vertragingen, meldt een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven