Bijna iedereen doet dit fout: Bewaar je eieren niet in de deur van de koelkast!

eie 1jpg

Is de ingebouwde eierhouder in de deur van je koelkast altijd jouw eerste keuze geweest voor het bewaren van eieren?


Veel mensen delen deze gedachte. Desalniettemin is het niet de meest ideale plek om eieren vers te houden.


Door de koelkastdeur vaak te openen, ontstaan er schommelingen in temperatuur die de versheid van eieren kunnen aantasten.


Vlatka Lake, deskundige bij Space Station, bevestigt dat de schommelingen in temperatuur aanzienlijk kunnen leiden tot een afname in versheid van eieren. Maak je echter geen zorgen, er is een makkelijke oplossing voor dit probleem.


Advies is om eieren in hun originele verpakking te laten en achterin de koelkast te bewaren, waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode toe te passen verminder je de blootstelling van eieren aan temperatuurverschillen, wat gunstig is voor hun houdbaarheid en bacteriegroei.

Ook al zie je niet direct hoeveel eieren er nog over zijn, de voordelen van een stabiel bewaarklimaat wegen zwaarder dan dit kleine nadeel.

Vergeet dus niet deze suggesties aan te houden wanneer je je eieren opbergt na het winkelen, voor een optimale bewaring.

Je ontbijt kan aanzienlijk verbeteren door simpelweg je eieren correct te bewaren. Probeer deze stappen uit om je eieren zo vers mogelijk te houden.


1. Wanneer ik kijk naar wat anderen doen, besef ik dat ik altijd anders heb gehandeld.
2. Er wordt vaak vanuit gegaan dat bepaalde handelingen op specifieke manieren dienen te gebeuren.
3. Het is de juiste tijd om van deze gewoonte af te stappen.
4. Het is onverwacht voor mij om te ontdekken dat ik dit niet wist.
5. Het is opmerkelijk hoe eenvoudig iets kan zijn, terwijl ik er nooit eerder aan heb gedacht.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven