Efteling verandert regels: Snacks en drinken worden duurder in juni!

eftejpg

De populariteit van de Efteling als bestemming voor een gezellig dagje uit blijft onverminderd groot, ongeacht de leeftijd van de bezoekers. Helaas hebben de toegangsprijzen de afgelopen jaren een aanzienlijke stijging doorgemaakt, waardoor gezinnen met een beperkt budget zich een bezoek steeds moeilijker kunnen veroorloven.

De kosten voor toegang tot het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro, en daarbovenop dienen bezoekers ook te betalen voor het parkeren van hun auto.

Na het spenderen van uren in de wachtrijen voor de attracties, is de kans groot dat je trek krijgt en gelukkig zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar om aan die behoefte te voldoen.

Het is algemeen bekend dat de prijzen voor eten en drinken bij uitjes vaak hoger liggen dan normaal. De prijzen in de Efteling waren al aan de prijzige kant, maar volgens Looopings zullen deze nog verder stijgen.

Wat eerst 3,90 euro kostte voor een flesje ice tea, zal nu 4,30 euro gaan kosten. Een klein blikje cola, fanta of cassis dat voorheen 3,70 euro was, zal nu 4,10 euro gaan kosten.

Zelfs voor een flesje water zal nu 3,70 euro worden gerekend. Opvallend is dat zelfs Disneyland Parijs lagere prijzen hanteert voor deze producten.

Er worden diverse prijsstijgingen gemeld door Loopings. Bijvoorbeeld wordt de prijs van een patatje speciaal met 50 eurocent verhoogd naar 4,40 euro.

Voor een broodje Unox moet je nu dieper graven in je portemonnee, want de prijs is gestegen naar 5,50 euro, een euro meer dan voorheen.

Ook worden abonnementsprijzen verhoogd. Vorig jaar was een jaarkaart 215 euro. In januari van dit jaar werd de prijs verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar:

  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De aanzienlijke prijsstijgingen leiden tot veel kritiek onder bezoekers. Deel je gedachten op Facebook en informeer anderen over deze veranderingen, zodat niemand voor onverwachte verrassingen komt te staan.

1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven