Houd je van bitterballen? Gekke ontdekkingen over wat erin zit!

bitjpg

“Het is onlangs aan het licht gekomen dat kroketten en bitterballen paardenvlees bevatten, wat voor velen wellicht als een verrassing komt.”

“De Stichting House of Animals heeft diepgaand onderzoek gedaan naar dit onderwerp en benadrukt de ernst ervan.”

“Ondanks dat velen genieten van een smakelijke kroket of bitterbal, vooral nu het EK eraan komt, is het verontrustend om te ontdekken dat het vlees afkomstig is van afgedankte renpaarden uit Engeland en Ierland, soms met medicatie die niet voor consumptie bedoeld is.”

“Het onderzoek, in samenwerking met het Ierse televisieprogramma RTÉ Investigates, heeft schokkende resultaten aan het licht gebracht.”

“De dieren worden onder mensonwaardige omstandigheden naar Nederland en België getransporteerd, waar ze een nieuwe identiteit krijgen voordat ze naar slachthuizen in Kerkdriel worden gebracht om verwerkt te worden in snacks.”

Zonder de betrokkenheid van een dierenarts worden de dieren in Nederland voorzien van valse paspoorten, een werkwijze die elders niet wordt getolereerd.

Vanwege het gebruik van een Duitse code bij online bestellingen van snacks is de herkomst van het vlees bijna niet te achterhalen, aangezien dit leidt tot anonimiteit door het gesloten systeem van de Duitse database.

De dierenstichting, vertegenwoordigd door Karen Soeters, uit haar verrassing over het gebrek aan strenge controles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Echter, de NVWA heeft aan het Algemeen Dagblad laten weten dat er momenteel geen bewijs is van de aanwezigheid van illegaal geslacht paardenvlees op de markt.

Ondanks een Europese voedselwaarschuwing in 2022 voor vlees van de slachterij in Kerkdriel, waar paspoorten van de paarden niet in orde waren, bevestigt de NVWA dat dit vlees toen uit de markt is gehaald.


Er wordt momenteel weer melding gemaakt van een praktijk die kan leiden tot onbedoeld consumeren van paardenvlees in populaire snacks zoals bitterballen en kroketten.


1. Grote kans dat je nu nooit meer bitterballen gaat eten!
2. Te bizar voor woorden. Je maag draait hier van om!
3. Verschrikkelijke bevindingen aan het licht gebracht!
4. Stichting House of Animals benadrukt de ernst
5. Sla deze snack voortaan maar over!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven