Ongelooflijk: Zoveel kost een drankje op een terras deze zomer!

terras 1jpg

“Er wordt gezegd dat het leven duurder wordt.” De stijging van sommige prijzen in de supermarkt heeft bijgedragen aan deze veelgehoorde uitspraak in de afgelopen twee jaar.

Toch, hoeveel kost een biertje op een terras deze zomer? De prijzen voor een biertje op een terras worden steeds hoger, terwijl dezelfde drank in de supermarkt veel goedkoper is.

Echter, de algehele ervaring op een terras, waar de sfeer en mensen kijken belangrijk kunnen zijn, verandert het perspectief. Deze zomer betaal je gemiddeld €3,65 voor een standaard glas bier op een terras.

Deze prijs geldt voor een standaard glas bier in Nederland, maar in stadscentra kan de prijs oplopen tot ongeveer 4 euro per glas. Gemiddeld kost een kopje koffie €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank op een terras betaal je gemiddeld €3,16, maar deze prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie.

Als je besluit een mixdrankje te nemen op een terras in het centrum, moet je rekenen op een gemiddelde prijs van €9,60 per drankje, wat aanzienlijk kan zijn.

Om meer te kunnen genieten binnen je budget, is het wellicht verstandig om een terras buiten het centrum te selecteren. Daar zou je minder kunnen betalen.

De prijzen van drankjes op het terras worden net als andere zaken steeds hoger, zoals de brandstofprijzen en boodschappen in supermarkten.

Een gezellig moment met het gezin op het terras, vergezeld van een verfrissend drankje, kan aardig wat kosten.

1. Een gezellig moment op het terras met het gezin kost een aanzienlijk bedrag!
2. Hier volgen de gemiddelde drankprijzen:
3. Voor veel mensen zou dit niet meer haalbaar zijn!
4. Belachelijk hoge prijzen voor koffie of bier!
5. Het zal even slikken zijn bij het afrekenen op het terras!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven