Moeder klaagt over grootouders die niet willen oppassen: ‘Zij moeten helpen’

gojpg

In een opvallende video op TikTok deelt Rachel, ook bekend als @rachonlife, haar mening die veel discussie teweegbrengt.

Rachel uit kritiek op grootouders die trots zijn op hun kleinkinderen maar weinig bereidheid tonen om op te passen.

Ze prijst tegelijkertijd grootouders die actief deelnemen in het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe aanpak, bekritiseert grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt betrokken te zijn in hun leven.

Volgens haar, “Ik wil praten over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun verantwoordelijkheid is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit de inspanning tonen om hen op te zoeken.

“Het gaat om grootouders die klagen dat ze hun kleinkinderen missen, maar niet zelf op bezoek komen. Of grootouders die zichzelf presenteren als de beste oma of opa, maar dat in de praktijk niet waarmaken.”

Rachel benadrukt online het belang van een actieve rol van grootouders in het leven van hun kleinkinderen.

“Als je grootouder wilt zijn, gedraag je er dan ook naar. Je bent geen oppas of vriend, maar een grootouder die een belangrijke rol speelt in het leven van je kleinkinderen.”

Rachel vertelt over haar goed georganiseerde gezinsleven. Ze prijst haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”


”Mijn schoonouders komen naar ons huis, leggen de kinderen op bed, en als we terugkomen zijn ze alweer weg.”


Rachel legt het belang van de steun van grootouders uit: “Ze begrijpen dat hun zoon, mijn man dus, hulp nodig heeft en het is hun taak om er te zijn, ondanks zijn 33 jaar.”


De video heeft verschillende reacties opgeroepen. Een persoon herkent zich in Rachel’s verhaal: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar toe breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.”


Iemand anders deelt: “Mijn ouders wonen maar 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het te veel moeite om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


In tegenstelling tot Rachel, heeft niet iedereen hetzelfde standpunt. Bijvoorbeeld, een gebruiker benadrukt dat de ouderlijke opvoeding de verantwoordelijkheid is van de ouders en niet van de grootouders: “Het is iets anders om deel uit te maken van het leven van kleinkinderen dan om ze op te voeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders! 2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd! 3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen 4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen… 5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven