Bezoeker vraagt de Efteling iets te doen aan schreeuwende kinderen

eff 1jpg

Op sociale media heeft een bezoeker van de Efteling een video gedeeld waarin ze haar ongenoegen uit over schoolreisjes.

Na haar bezoek aan het pretpark deelde TikTok-gebruiker RedNes haar ervaringen waarin ze vertelt dat haar dag verpest werd door het grote aantal lawaaierige schoolkinderen.

“Beste Efteling, ik heb een verzoek aan jullie,” begint ze haar betoog terwijl ze in een Gondoletta-bootje zit. Ze stelt voor om het park enkele dagen per jaar alleen open te stellen voor schoolreisjes.

Ze geeft als reden: ”Ik als normale bezoeker heb ontzettend veel last van de schoolreisjeskinderen. Ze schreeuwen, het is overal ontzettend druk.

De bezoeker deelde ook mee dat een medewerkster haar vertelde dat er maar liefst vijfduizend extra kinderen in het park waren, bovenop de reguliere gasten.

“Dit is voor de normale bezoeker, die even denkt te kunnen genieten met haar kinderen, niet meer te doen,” voegt ze eraan toe. Daarom pleit ze voor speciale dagen waarop alleen schoolreisjes zijn toegestaan.


“Het is opmerkelijk hoeveel lawaai makende kinderen er om je heen zijn. De rijen zijn buitensporig lang, dit is niet acceptabel voor reguliere bezoekers.”


De video heeft al meer dan 250.000 keer bekeken in korte tijd. Momenteel maakt de Efteling schoolreizen extra aantrekkelijk door basisscholen een grote korting aan te bieden op de entreeprijs, van 51 euro per persoon naar maar 22 euro per persoon.

1. De video van de dame gaat trending op TikTok!
2. Een bezoeker uit frustratie over kinderen
3. Volgens haar worden reguliere bezoekers benadeeld…
4. Hoe zou jij reageren op deze video haha?
5. De vrouw is helemaal klaar met schoolreisjes!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven