Always maakt maandverband voor iedereen!

alwjpg

In een recente aankondiging heeft Procter & Gamble, het bekende bedrijf achter Always-maandverband en Tampax-tampons, bekendgemaakt dat zij hun verpakkingen genderneutraal zullen maken.

Deze beslissing is genomen ter ondersteuning van transgenders en non-binaire individuen door het vrouwelijke Venus-symbool van hun verpakkingen te verwijderen.

Het product zelf zal onveranderd blijven, zo benadrukt het bedrijf, dat al 35 jaar een prominente rol speelt in de menstruatiemarkt.

In een formele verklaring onderstrepen ze: “Always heeft altijd steun geboden aan meisjes en vrouwen, en dat zullen we blijven doen. Tegelijkertijd staan we voor diversiteit en inclusie.”

Het bedrijf heeft aangegeven dat ze de groeiende vraag naar producten die geschikt zijn voor alle menstruerende personen, inclusief transgenders en non-binaire individuen, erkennen.

Ondanks genderidentiteit kunnen sommige groepen nog menstrueren vanwege hun baarmoeder. “De beslissing van Procter & Gamble wordt geprezen door Steph deNormand, een pleitbezorger van transgenderrechten uit Amerika.”

In een interview met NBC legt ze uit dat personen die menstrueren en transgender of non-binair zijn zich vaak niet prettig voelen bij vrouwelijke symbolen op menstruatieproducten die ze gebruiken.

“Trans- en niet-binaire individuen worden vaak verkeerd begrepen. Een gebaar zoals dit kan helpen om voor iedereen die deze producten gebruikt het stigma weg te nemen en het beeld te verruimen.”

De aankondiging van Always heeft verschillende reacties op sociale media opgeroepen. Terwijl sommigen het zien als een belangrijke stap naar inclusiviteit, vinden anderen de verandering onnodig en overdreven.

De specifieke datum waarop het Venus-symbool zal verdwijnen van de verpakkingen is nog niet bekendgemaakt.

1. Het bedrijf zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit.
2. Er is volgens het bedrijf een groeiende vraag…
3. De aankondiging roept uiteenlopende reacties op.
4. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden!
5. Dit zijn de veranderingen die gaan komen bij de producten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven