Man laat zijn tanden maken in Turkije: Garantie tot de deur!

88jpg

In de wereld van cosmetische ingrepen is tegenwoordig bijna alles mogelijk, en voor wie op zoek is naar betaalbare opties lijkt Turkije een populaire bestemming.

Behandelingen zoals het plaatsen van facings worden daar aangeboden voor minder dan de helft van de prijs die je in Nederland zou betalen.

Belgische vrouw wordt op eerste dag ontslagen: Bedrijfsleider vind haar tanden lelijk!

Facings, beschouwd als de haute couture van de tandheelkunde, omvatten het afslijpen van een deel van de eigen tanden, waarna er een op maat gemaakt, nieuw ‘tandje’ overheen wordt geplaatst, resulterend in een stralende glimlach.

Soms moeten cliënten voorafgaand aan het plaatsen van definitieve facings rondlopen met tijdelijke, kleine ‘haaientandjes’, wat meestal voor schrikreacties zorgt.

Echter, voor een man genaamd Harry, resulteerde dit in een geheel andere reactie. Hij vond het zo amusant dat hij besloot het proces te filmen.

Voor het tonen van zijn humor maakte Harry een filmpje waarin hij plezier heeft met zijn tijdelijke tanden, voordat het definitieve resultaat wordt onthuld.

Helaas veranderde al snel de vreugde in teleurstelling, omdat de facings van Harry problemen vertoonden: zijn bovenste tanden verkleurden snel, wat resulteerde in een ongelijkmatig gekleurd gebit waarvan hij zei dat het leek op een “Duo Penotti” gebit.

In landen zoals Turkije, waar klinieken ‘garantie Tot de deur’ bieden, kunnen reparaties voor dergelijke problemen erg prijzig uitvallen.

De afbeeldingen van Harry’s tanden benadrukken de gevaren van goedkope cosmetische ingrepen in het buitenland.


De noodzaak van zorgvuldig overwegen en onderzoeken voordat besluiten worden genomen over dergelijke procedures komt naar voren in dit incident, vooral in regio’s waar de kwaliteit van nazorg mogelijk beperkt is.

@bigharryuk Turkije heeft deze keer echt mijn tanden verpest 😩😱 #turkey🇹🇷 #turkeyteeth #veeners #dentist ♬ Level Up – Ciara

1. In Turkije is het veel goedkoper, maar je weet wat ze zeggen…
2. Goedkoop is vaak duurkoop!
3. Het is begrijpelijk dat hij teleurgesteld is…
4. Hij koos ervoor om zijn ervaring online te delen:
5. Het is iets wat je niet graag meemaakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven