Vrouw vindt 9-tot-5 baan lastig: ‘Ik heb geen tijd voor iets en ben heel gestresst’

luijpg

Na het studentenleven de echte wereld instappen is voor velen een enorme verandering.

Een kater hebben is geen geldig excuus om te laat op het werk te komen en vergaderingen missen is niet zomaar bij te praten via e-mail.

Ook zijn al je vrienden bezig met werk, waardoor het lastig is om zomaar af te spreken voor ontspanning.

Brielle deelde haar worstelingen om het werkende leven in te stappen op TikTok, met als tekst: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

Met tranen in haar ogen kijkt Brielle in de camera. “Ik weet dat ik waarschijnlijk zo dramatisch en vervelend overkom, maar dit is mijn eerste baan, mijn eerste 9-tot-5 baan na mijn studie”, vertelt ze.

“Ik beweeg me persoonlijk door de stad en het duurt een eeuwigheid om er te geraken. Wonen in de stad is momenteel niet haalbaar voor mij, dus dat is geen optie.”

Om op tijd op het werk te zijn, moet ze om 7.30 uur de trein nemen en komt pas om 18.15 uur thuis.

Ze geeft aan dat tegen die tijd ‘er geen tijd meer over is om iets te doen’. Op deze manier is het moeilijk om van het leven te genieten.

“Ik wil douchen, eten en gaan slapen,” vertelde Brielle. “Ik heb ook geen tijd of energie om mijn avondeten te koken. Ik heb geen energie om te sporten”

De TikToker benadrukte dat het niet het werk zelf was waar ze moeite mee had, maar het feit dat ze op kantoor moest werken en het lange woon-werkverkeer dat ervoor zorgde dat ze meer dan een uur na het einde van haar werkdag pas thuis kwam.

“Uitgaande om vijf uur en thuis zijn met alles onder controle, als het ver weg was,” merkt ze op. “En ik ben me ervan bewust dat het nog erger kan.”

“Ik weet dat ik meer zou kunnen werken, maar als ik uitstap en het is compleet donker. Hoe maak je vrienden? Hoe vind je tijd om iemand te ontmoeten?

“Hoe zou je kunnen daten? Er is gewoon geen tijd en ik ben overweldigd.” Een aantal andere TikTokers hebben in de reacties op de video Brielle steun aangeboden.

1. Deze jonge vrouw geeft aan dat haar leven is veranderd…
2. Sinds ze werkt, voelt ze zich niet in staat om te genieten.
3. Alle vrije tijd in haar leven lijkt verdwenen te zijn.
4. Het lijkt erop dat ze het werk niet aankan…
5. Haar wereld stort in doordat ze moet werken en geen vrije tijd meer heeft

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven