Belangrijke informatie voor je reis naar Spanje: Nieuwe strenge strandregels en hoge boetes!

spa 1jpg

Indien je van plan bent om dit jaar Spanje te bezoeken, specifiek Benidorm, wees dan voorbereid op de recent ingevoerde strandregels door de autoriteiten.

Er zijn serieuze boetes voorzien voor degenen die deze regels overtreden, en deze boetes zijn niet vrijblijvend.

Spanje is een geliefde bestemming voor velen uit Nederland, vooral in de zomer, maar ook daarbuiten.

Naast het heerlijke weer trekken bestemmingen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al vele jaren jongeren die op zoek zijn naar een levendige vakantie.

Benidorm staat bekend vanwege het programma Benidorm Bastards, maar trekt niet alleen oudere bezoekers aan. Ook jonge mensen vinden hier een aangename plek voor hun zomervakantie.

Vele reizigers hebben hun vakantie al geboekt, echter niet iedereen is op de hoogte van de recent ingevoerde strandregels.

Er geldt een verbod op zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur, wat kan leiden tot boetes tussen de 750 en 1.250 euro.

Vanwege de afwezigheid van strandwachten zijn deze maatregelen genomen om ongelukken te voorkomen.

Strandregels omvatten onder andere het verbod op strandbedjes reserveren, spelen met een bal op niet-toegewezen plaatsen, naaktlopen buiten naturistenstranden, alcoholconsumptie op het strand en het gebruik van zeep of shampoo onder de stranddouches.

Boetes voor overtredingen kunnen variëren van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Vissers worden verplicht om enkel op aangewezen plekken te vissen. Boetes voor overtredingen variëren van 700 euro voor het gebruik van een hengel of net tot 1.000 euro voor het bezit van een harpoen.

De strengere voorschriften onderstrepen de vastberadenheid van de autoriteiten van Benidorm om de nieuwe regels te handhaven.

Let op de volgende regels.


Het is van groot belang voor vakantiegangers om op de hoogte te zijn van deze regels en deze strikt na te leven om te voorkomen dat ze onnodige boetes krijgen tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog!
2. Handig om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. De autoriteiten in Spanje zijn serieus in het handhaven!
4. Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat!
5. DE nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn torenhoog!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven