Moeder betreurt behandelingen in Turkije: ‘Zonder mijn toestemming gebeurd’

WhatsApp Image 2024 07 12 at 193906jpg

Sara Platts, een 32-jarige moeder van vier uit Engeland, heeft een ontmoedigende ervaring meegemaakt na het uitgeven van ongeveer 16.000 euro aan cosmetische chirurgie in Turkije.

De keuze resulteerde in een ernstig litteken en diverse complicaties. Het werd een nachtmerrie die werkelijkheid werd.

In september 2021, toen Sara een gewicht van 176 kilo had, voelde ze zich extreem ongezond en worstelde ze met haar zelfbeeld, mede door haar dagelijkse dieet dat voornamelijk bestond uit chips en de beklemmende situatie waarin ze zichzelf zag.

Met de wens voor verandering, maar teleurgesteld door het uitblijven van resultaten van traditionele methoden zoals dieet en lichaamsbeweging, voelde Sara zich aangetrokken tot een advertentie voor plastische chirurgie in Turkije.

Zij werd overtuigd door de aanbevelingen van vrienden en familie en door de charismatische uitstraling van een arts die zij online had gevonden, iemand die zij omschreef.

Volgens Sara werd de operatie omschreven als ‘erg grappig’ en betrouwbaar.


Sara deelde in een interview met DailyStar haar verhaal, waarin ze beschreef hoe ze een grote lening van familieleden aanging om de kosten van de operatie te dekken. Haar plan was om vet te laten verwijderen en een ‘360 upper body lift’ te ondergaan.


Oorspronkelijk was het plan om de procedures in twee afzonderlijke fasen te ondergaan met een tussenpoos van zes maanden, maar de chirurg nam een andere beslissing.


Zonder Sara’s expliciete toestemming voerde de chirurg alle ingrepen in één keer uit. Sara zei: “Hij heeft alles gewoon in 1 keer gedaan, zonder dat ik hier toestemming voor heb gegeven.”


Na de operatie ontwaakte Sara in een nachtmerrie. Ze had ernstige ademhalingsproblemen en werd geconfronteerd met een onnatuurlijk ogende massa op haar borst.

Na negen dagen zag ze een nieuwe dokter, maar tegen die tijd was de schade al gedaan.

Toen ze terug was in het Verenigd Koninkrijk moest Sara acht hersteloperaties ondergaan en bracht ze weken in het ziekenhuis door, weg van haar kinderen.

Haar verhaal eindigt met het voornemen om juridische stappen te ondernemen tegen de arts, die sinds haar terugkeer niets meer van zich heeft laten horen.

“Ik zal hem aanklagen. Ik wil compensatie zien,” verklaarde ze vastbesloten, benadrukkend haar traumatische ervaring en haar hoop uitend op gerechtigheid voor wat haar is overkomen.

1. Deze moeder wil een chirurg voor de rechter dagen en compensatie eisen!
2. De gevolgen van deze ingreep zijn enorm:
3. Het avontuur in Turkije draaide uit op een grote nachtmerrie
4. Deze moeder betreurt ten zeerste haar beslissing:
5. De arts heeft handelingen verricht zonder haar toestemming te vragen

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven