Bridgette vindt het zwaar om thuis moeder te zijn: ‘Geen tijd voor mezelf’

baajpg

Er zijn mensen die mogelijk een verkeerd beeld hebben van het leven als thuisblijfmoeder, namelijk enkel spelen met kinderen en wandelen in het park.

In werkelijkheid is het een dagelijkse uitdaging, zoals Bridgette Anne uit Wisconsin wilde benadrukken met een veelbesproken Facebook-bericht.

In een interview deelt Bridgette Anne de uitdagingen van het thuisblijfmoederschap. Ze begon haar verhaal met de misvattingen die er bestaan over thuismoeders.

Het idee dat fulltime thuisblijfmoeder zijn gemakkelijk is, dat ze geluk hebben dat ze niet hoeven te werken, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, dus dat ze niets hebben om over te klagen.

Wat mensen mogelijk niet realiseren, is dat het zowel een eenzame als veeleisende periode kan zijn waarin zelfzorg er soms bij inschiet.


Bij het schrijven gaf Bridgette aan dat ze niet in staat is om verschillende dagelijkse activiteiten alleen te doen, zoals naar het toilet gaan, van een kopje koffie genieten en lezen.


Ze deelde met ons dat ze haar gevoelens alleen met haar vriend kon bespreken, omdat ze niemand anders had om mee te praten en ze zich schuldig voelde om hem met haar emoties en problemen te belasten, gezien alles wat hij al voor haar doet.


Vervolgens besprak ze haar bericht en de reacties die volgden, en gaf eerlijk toe dat ze in die gemoedstoestand geen bewuste keuze had gemaakt om het te delen.


Op dat moment besefte ze simpelweg dat ze emotioneel overweldigd was en behoefte had aan steun, en merkte op dat er niemand was die ze kon bellen voor hulp.


Ze zocht naar geruststelling over haar gevoel van eenzaamheid en schuld, en dat is normaal om soms te ervaren.


Haar persoonlijke leven heeft positieve feedback gegeven. Ze heeft het contact hersteld met mensen die ze uit het oog was verloren en heeft steun gevonden in haar omgeving.


1. Ze voelt zich ontzettend eenzaam alle dagen.
2. De enige interactie die ze heeft is met haar kind…
3. Het leven als thuisblijfmoeder zorgt dat ze in zak en as zit.
4. Deze moeder lucht haar hart op sociaal media.
5. Zelfs even alleen naar het toilet gaan zit er niet in…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven