Supermarkten in Nederland stoppen met servicebalies

supm 1jpg

Er staat een opvallende verandering op komst voor supermarkten in Nederland: de servicebalies zullen binnenkort niet meer te vinden zijn in vrijwel alle winkels, zo meldt NU.nl na een onderzoek bij grote supermarktketens.

Op dit moment dienden servicebalies als plek waar onder andere tabak werd verkocht en producten konden worden geretourneerd.

Met ingang van 1 juli treedt het landelijke tabaksverbod in werking, waardoor tabaksverkoop niet langer mogelijk is bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een woordvoerder van Jumbo legt uit dat de servicebalie zonder de verkoop van tabak “weinig bestaansrecht” meer heeft.

Daarom zullen deze balies verdwijnen. Albert Heijn zal de servicebalie verwijderen op een “natuurlijk moment”, zoals een verbouwing of vernieuwing van een filiaal.

Supermarktketens zijn het erover eens dat het stopzetten van de tabaksverkoop de “laatste druppel” betekent voor het behoud van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In de afgelopen periode zijn er minder postzegels en kranten verkocht, en supermarkt Dirk was al gestopt met de verkoop van krasloten.


Er wordt nagedacht over hoe klanten kunnen omgaan met vragen of retourzendingen van producten. Klanten kunnen voor hulp terecht bij de medewerkers bij de zelfscankassa’s.


Er zijn sterke reacties ontstaan door dit nieuws. Onder een post op RTL Nieuws zijn veel verontwaardigde klantenreacties te vinden. Wat is jouw standpunt hierover? Deel het in de reacties!

1. Dit is waarom de servicebalies verdwijnen!
2. Alles lijkt vandaag de dag te veranderen!
3. Waar moeten klanten dan naartoe met hun vragen?
4. Het is onbegrijpelijk dat dit verdwijnt.
5. Voor veel supermarktketens is dit de druppel!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven