Nederland kan zich opmaken voor heel warm weer: De temperatuur gaat boven de 30 graden!

strandd 1jpg

Nederland kan zich eindelijk opmaken voor zomers weer, na een periode van sombere dagen. Komende zaterdag belooft een snikhete dag te worden met temperaturen die kunnen oplopen tot maar liefst 32 graden.

De volgende dag blijft het droog en zonnig, met verdere stijging van de temperaturen. Binnenlandse gebieden zullen temperaturen tussen de 24 en 26 graden ervaren, terwijl het in het zuidoosten zelfs nog iets warmer kan worden.

De wind zal zwak zijn tot helemaal afwezig. In de kustprovincies blijft het iets koeler. Vrijdag belooft een stralende dag te worden, met temperaturen die zomers tot tropisch genoemd kunnen worden.

Op veel plekken zal de temperatuur oplopen tot 27 tot 29 graden, terwijl in het zuidoosten zelfs 30 graden bereikt kan worden. Ook de stranden zullen profiteren van de hitte.

Zaterdag belooft de mooiste dag van de week te worden. De zon zal onophoudelijk schijnen en de temperatuur zal snel stijgen.

In het zuidoosten kan het al 30 graden zijn tijdens de vroege middag, waarna in binnenlandse gebieden wijdverspreid temperaturen van 30 tot 31 graden verwacht worden. In het zuidoosten kan het kwik zelfs stijgen tot 32 graden.


In de middag kan het minder warm worden, ondanks dat zaterdag op het eerste gezicht perfect lijkt voor een uitstapje naar het strand. Later op de dag worden er tevens onweersbuien voorspeld.


1. De temperatuur zal snel stijgen en de zon zal volop schijnen!
2. Eindelijk lijkt de zomer er nu echt aan te komen!
3. Verwacht wordt dat het een zeer warme dag zal zijn:
4. Persoonlijk vind ik het wel wat te warm…
5. Bereid je voor op een snikhete dag!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven