Doe jij mee met sparen van Douwe Egberts? Dit krijg je nog voor je punten!

WhatsApp Image 2024 07 29 at 065022jpeg

Er zijn veel mensen in Nederland die meedoen aan het spaarprogramma van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo. Bij aanschaf van producten van deze merken zitten er spaarpunten op de verpakking.

Deze punten kunnen worden uitgeknipt en bewaard. Zodra je genoeg punten hebt verzameld, kun je deze in groepen van duizend op je Douwe Egberts-account zetten.

Met deze punten kun je via de website of de online winkel van Blokker verschillende cadeaus kopen, variërend van eenvoudige koffiekopjes tot complete koffiezetapparaten.

Volgens de website van Douwe Egberts zijn er ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders die actief aan het sparen zijn voor deze punten.

Het kan echter wel even duren voordat je genoeg punten hebt verzameld voor een gewenst cadeau. Laten we eens kijken naar hoe het sparen in zijn werk gaat aan de hand van een voorbeeld van een gemiddeld huishouden.


Er zijn twee mensen in dit huishouden die regelmatig koffie en thee drinken en sparen voor een Moccamaster filterkoffiezetapparaat.


Dagelijks nuttigen ze ongeveer vijf kopjes koffie en twee kopjes thee, waarvoor ze de dubbele verpakking van Douwe Egberts Aroma Rood kopen, wat de meeste punten oplevert.


Jaarlijks sparen ze zo’n 1.688 punten, maar ze moeten 43.800 punten verzamelen om een Moccamaster koffiezetapparaat te kunnen aanschaffen.


Met een spaartempo van 1.688 punten per jaar duurt het ongeveer 26 jaar voordat ze genoeg punten hebben verzameld. Dit is alleen mogelijk als ze consistent elke dag vijf kopjes koffie en twee kopjes thee blijven drinken.

Er zijn minder kostbare cadeaus beschikbaar, bijvoorbeeld een paar Douwe Egberts mokken of een Senseo koffiezetapparaat, waarvoor de spaartijd korter is, maar nog steeds jaren kan duren.


Om bijvoorbeeld twee mokken te sparen met 2.796 punten duurt 1,6 jaar, terwijl het ongeveer zeven jaar kost om een Senseo koffiezetapparaat met 11.998 punten te verzamelen.


Ondanks de langere spaartijd, is het sparen een diepgewortelde traditie in vele Nederlandse huishoudens. Vaak sparen mensen niet alleen voor henzelf, maar ook voor anderen, zoals vrienden en familieleden.


Een woordvoerder van Jacobs Douwe Egberts erkent dat hoewel het sparen lang kan duren, dit over het algemeen niet als een groot struikelblok wordt gezien.

Consumenten waarderen de transparantie van de website over puntenwaarden en begrijpen het belang van geduld bij het sparen, zo blijkt uit onderzoek.

Om een Moccamaster koffiezetapparaat te sparen, is een langdurige toewijding aan regelmatig koffie en thee drinken nodig.

Mocht dit te lang duren, dan zijn er snellere doelen te behalen, zoals een Senseo koffiezetapparaat of mokken.

Dit illustreert dat hoewel sparen tijd vergt, veel huishoudens het als waardevol beschouwen binnen een langdurige traditie.


Bron: Radar

1. Dit zijn mysterieuze tekens voor jongeren van vandaag!
2. Bezit je een potje met verzamelde tekens? Je zou dit moeten zien:
3. Dit is de waarde van jouw verzamelde tekens:
4. Voor velen is het verzamelen van deze tekens een traditie van vroeger:
5. Waardevol als deel van een eeuwenoude traditie!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven