Bridgette vindt het zwaar om fulltime thuis te zijn met de kinderen: ‘Heb geen tijd voor mezelf’

baajpg

Soms wordt gedacht dat het leven als thuisblijfmoeder alleen maar draait om spelen met kinderen en wandelen in het park.

In werkelijkheid is het een dagelijkse uitdaging, zoals Bridgette Anne uit Wisconsin benadrukt via een Facebook-bericht dat veel reacties heeft opgeroepen.

In een interview deelt Bridgette Anne de uitdagingen van het leven als thuisblijfmoeder, beginnend met de aannames die veel mensen hierover hebben.

Sommige van deze aannames zijn dat het gemakkelijk is om fulltime thuisblijfmoeder te zijn, dat het geluk is om niet te hoeven werken, dat het als luiheid wordt beschouwd en dat het geen ‘echt’ werk is, dus dat er niets te klagen valt.

Wat misschien niet bekend is, is dat het tegelijkertijd een eenzame periode kan zijn en een periode waarin er zelden tijd is voor jezelf.

In haar bericht deelde Bridgette dat ze niet in staat is om dingen alleen te doen; zoals naar de wc gaan, genieten van een kopje koffie, lezen, en meer.

Ze gaf aan dat ze haar gevoelens met haar vriend zou delen, maar tegelijkertijd niemand anders had om mee te praten en zich schuldig voelde om hem met haar emoties en problemen te belasten, wetende dat hij al zo veel voor haar doet.

Daarna deelde ze over haar post en de reacties die ze ontving, en dat ze zich realiseerde dat ze gewoon aan het huilen was en zich overweldigd voelde, zonder iemand om te bellen.


Voelde ze zich eenzaam en schuldig over haar gevoel, en zocht ze bevestiging dat deze gevoelens normaal zijn.


Haar persoonlijke leven kreeg overweldigend positieve feedback. Contact met lang verloren mensen werd hersteld en ze vond balans en steun in haar omgeving.


1. Ze voelt zich erg eenzaam elke dag.
2. Haar enige interactie is met haar kind…
3. Het leven als thuisblijfmoeder brengt haar in deze neerslachtige toestand.
4. Op sociale media lucht deze moeder haar hart.
5. Zelfs een momentje alleen naar het toilet gaan is haar niet gegund…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven