Tiener (15) boos omdat ze maar 920 euro zakgeld per maand krijgt: ‘Dit is zo oneerlijk’

zgjpg

Nicolette Gray, een tiener van 15 jaar uit Californië, trok op 20 september 2019 de aandacht toen ze openhartig sprak over haar emoties nadat haar moeder, Nina Gray, drastisch haar zakgeld had verminderd.

Eerder ontving Nicolette een ruim zakgeld van $5.000 per maand, maar dit werd verlaagd naar $1.000 nadat haar moeder bezorgd raakte over Nicolette’s neiging om grote creditcardschulden op te bouwen.

Het emotionele hoogtepunt van dit verhaal gebeurde toen Nicolette, met tranen, verscheen op het bekende televisieprogramma “Dr. Phil”, waar ze haar gevoelens van verlies en onbegrip uitte over de veranderingen in haar levensstijl.

Zij vergeleek haar nieuwe financiële situatie met “het leven als een boerin”, wat een scherp contract was met haar eerdere luxueuze levensstijl vol designerhandtassen en mode-accessoires waar ze van genoot.

Nina Gray verdedigde haar keuze om het zakgeld te verminderen door te benadrukken dat ze haar dochter wilde leren omgaan met financiële verantwoordelijkheid.

Zij besloot ook om Joel, een vriend van de familie, te betrekken bij het toezicht houden op de uitgaven van Nicolette.

Tijdens hun verschijning op “Dr. Phil” spraken Nina en Nicolette over de nuances van hun moeder-dochterband.

Nina betreurde hoe ze haar dochter had verwend en toegaf aan haar materiële wensen.


In zijn betoog benadrukte Dr. Phil de bredere implicaties van excessieve verwendheid bij jongeren en suggereerde dat een sterke emotionele band tussen ouder en kind cruciaal is voor het ontwikkelen van gezonde waarden en financiële discipline.


Het verhaal van Nicolette Gray en haar sterk verminderde zakgeld benadrukt niet alleen de uitdagingen van het opvoeden van kinderen in een samenleving van overvloed, maar ook de belangrijke rol van ouders bij het onderwijzen van financiële verantwoordelijkheid en het opbouwen van een gezonde relatie met geld op jonge leeftijd.

1. Haar zakgeld ging van 4500 euro naar 920 euro per maand.
2. De tiener is van slag dat het zo extreem weinig is.
3. De tiener is boos op haar moeder vanwege het lage bedrag.
4. Van leven in luxe naar armoede volgens de tiener
5. Met dit bedrag kan ze weinig aanschaffen

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven