Ongelooflijk: Dit is wat je betaalt voor een glas water in restaurant De Librije!

water 1jpg

Nederland biedt verschillende mogelijkheden om veel geld uit te geven aan een diner, vooral bij sterrenrestaurants.

Het aantal restaurants in het land met Michelin-sterren is indrukwekkend: 21 met één ster, 20 met twee sterren en twee met maar liefst drie sterren.

De prijs voor een avondje dineren stijgt naarmate het aantal sterren toeneemt. Er zijn mensen die genoegen nemen met een maaltijd in een all-you-can-eat sushirestaurant, terwijl anderen liever culinair genieten op hoog niveau.

De kosten voor bijna alles, inclusief eten en drinken, zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Een biertje op een terras kost nu al gauw 6 à 7 euro en voor een glas wijn betaal je al snel enkele euro’s meer.

In een restaurant kan de prijs voor een glas wijn zelfs oplopen tot 15 à 20 euro. Maar het kan nog duurder.

De Librije in Zwolle is een van de meest prestigieuze restaurants in Nederland en heeft drie Michelin-sterren weten te behalen.


De prijzen bij dit restaurant zijn aanzienlijk vanwege de bekendheid. Voor een 8-gangen diner betaal je 300 euro per persoon en het wijnarrangement kost nog eens 300 euro extra.


Als je met twee personen dineert, kan de rekening gemakkelijk oplopen tot 1200 euro. Zelf je gerechten en wijn kiezen zal de kosten verder opdrijven.


Een recent voorbeeld betreft YouTuber Alexander The Guest, die bijna 3.300 euro uitgaf aan zijn diner, voornamelijk vanwege een fles wijn van 1.650 euro.


Opvallend was de prijs van het water, waarvoor hij 12 euro betaalde voor twee glazen, dus 6 euro per glas.


Dineren in een sterrenrestaurant zoals De Librije is absoluut een luxe, maar dit gaat gepaard met aanzienlijke kosten die niet voor iedereen zijn weggelegd.

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden om een flinke som geld uit te geven aan een diner, vooral als…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven