Nederlander koopt goedkope tabak in Duitsland en bespaart veel geld!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 104028jpeg

Er bestaat de mogelijkheid om tabak goedkoper te kopen in Duitsland, wat gunstig kan zijn gezien de hoge kosten in Nederland.

De prijsverschillen voor tabaksproducten met landen als Duitsland en België zijn opmerkelijk.

De accijnzen die in Nederland worden geheven, spelen hierin een grote rol.

Deze belastingen zijn bedoeld als ontmoediging, maar velen roken nog steeds, ondanks de stijgende prijzen.

Roken heeft voor sommigen een ontspannende werking, terwijl het voor anderen een manier is om met stress om te gaan. Het aantal rokers blijft dan ook aanzienlijk.

Ondanks verklaringen van de overheid over prijsverhogingen als stimulans om te stoppen met roken, is deze strategie discutabel.

Hoewel mensen vaak beloven te stoppen met roken, blijkt de praktijk anders te zijn.

In plaats van te stoppen, zoeken veel rokers naar goedkopere alternatieven. Dat betekent vaak dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

De prijsverschillen zijn enorm. Een pakje Camel met 20 sigaretten kost in Nederland momenteel 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland zijn de prijzen aanzienlijk lager.

In Nederland betaal je 24 euro voor een pakje shag, terwijl in Duitsland slechts 9 euro wordt gevraagd voor hetzelfde product. Dit prijsverschil maakt een uitstapje naar Duitsland voor veel rokers aantrekkelijk.

Onlangs deelde een gebruiker op het sociale platform X zijn ervaring: hij reisde naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.


Er wordt gemeld dat in Nederland iemand 1725 euro zou betalen, terwijl voor dezelfde hoeveelheid in Duitsland slechts 685 euro wordt gerekend.


Hoewel volledig stoppen met roken de goedkoopste optie is, reizen veel rokers naar Duitsland om geld te besparen op tabaksaankopen. Het prijsverschil maakt dit voor velen een aantrekkelijke keuze.


Via: Skoften

Er wordt aangegeven dat het leven in Nederland behoorlijk duur is, en dat geldt zeker ook voor…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven