Slechte actie: Vrouw van Rene van der Gijp pest mensen op luchthaven!

gij 1jpg

Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, heeft zichzelf in het middelpunt van een storm van kritiek geplaatst. Dit gebeurde nadat ze een reeks Instagram-posts plaatste waarin ze mensen bekritiseerde vanwege hun kledingkeuzes.

In plaats van haar gebruikelijke posts over vakanties en wereldgebeurtenissen, koos ze ervoor om onbekenden op het vliegveld van Ibiza te fotograferen en belachelijk te maken vanwege hun uiterlijk.

Op Instagram plaatste Minouche foto’s van mensen die zij als “lelijk gekleed” bestempelde. Bijvoorbeeld bij een foto van een vollere vrouw in een legging schreef ze:

“We probeerden op het vliegveld van Ibiza een kleine reportage te maken van de kledingkeuzes van mensen die aankomen en vertrekken.”

“We konden het niet alleen bijhouden, maar stikten zo hard van het lachen dat we maar gestopt zijn met foto’s maken.” Ze voegde zelfs toe: “We hebben de mooiste datums.”

Uit het oorspronkelijke artikel zijn twee fragmenten gehaald om te delen.”

Een golf van verontwaardiging werd veroorzaakt door dit gedrag, waarbij ze anderen openlijk bespot vanwege hun kledingkeuze en postuur.

In een van de foto’s was een andere vrouw met een maatje meer te zien, zomers gekleed zoals op vakantiebestemmingen als Ibiza vaak gezien wordt. Minouche plaatste de foto met de spottende opmerking: “Hop, in je bikini het vliegtuig in…”

De reacties vol kritiek lieten niet lang op zich wachten. Minouche werd door velen beschuldigd van bodyshaming en haar gedrag werd als ronduit onbeschoft bestempeld. Echter, in plaats van spijt te betuigen, reageerde ze onverschrokken:

“Ik had het natuurlijk kunnen weten… 🙄 Mijn inbox vol met mensen die beweren dat ik aan bodyshaming doe. Hou je paarden in bedwang, dames! Het kan me echt niet schelen of je een XS of een XXL hebt.”

“I’m not interested in the fact that if you wear an XL, you put on sports leggings without a shirt over it,” she continued.

”BUT I DO CARE IF THAT LEGGING IS IN YOUR BUTT CRACK! All good with that body confidence, but come on, in this setting, you could have just entered the room bare-assed.”

With these remarks, Minouche seems to position herself as a sort of self-proclaimed fashion police, something that many people clearly don’t appreciate.

Minouche closed her messages with the statement: “Enjoy your day! I will,” making it clear that she has no intention of taking the criticism to heart.

De vraag wordt gesteld of er iemand in de omgeving van Minouche van der Gijp is die haar gedrag kan beïnvloeden, wellicht haar man René.

Er is één feit dat niet betwist kan worden: de handeling van Minouche heeft bij velen weerstand opgeroepen en haar reputatie beschadigd.

Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, heeft zichzelf in het middelpunt van een storm van…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven