Jessica wil haar lage stem veranderen en kiest voor een stemoperatie!

stem 1jpg

Als iemand ervoor kiest om van geslacht te veranderen, is dat een complex proces dat hormonale therapie en vaak meerdere chirurgische ingrepen omvat.

Dit proces kan vele jaren in beslag nemen en na afloop is het wenselijk dat de stem past bij het nieuwe uiterlijk, wat ook via een chirurgische ingreep kan worden aangepakt.

36-jarige Jessica Alves, vroeger bekend als Rodrigo Alves, heeft een transgender-transformatie ondergaan. Ze realiseerde zich op een gegeven moment dat ze anders was dan anderen. Ze verklaarde: “Ik wist niet dat ik transgender was. Ik wist wel dat ik anders was dan anderen.”

Om haar mannelijke stem te veranderen bij haar vrouwelijke uiterlijk heeft Jessica meer dan £800.000 uitgegeven aan verschillende operaties, waaronder een stemfeminisatie-ingreep.

Ze heeft een stemoperatie ondergaan die haar stem veranderde, waardoor ze een week niet kon praten om het gewenste resultaat te bereiken.


In het Kamol ziekenhuis in Bangkok werd een operatie uitgevoerd. Deze omvatte gezichts- en stemfeminiseringschirurgie.


De stem van Jessica klinkt na de operatie duidelijk anders, zij het nog niet helemaal natuurlijk. Om deze natuurlijker te laten klinken, zal ze veel stemoefeningen moeten doen.


Het is onzeker of Jessica tevreden zal zijn met het resultaat of dat ze binnenkort opnieuw een operatie zal ondergaan.

1. Oordeel zelf of de ingreep een verschil heeft gemaakt…
2. Tegenwoordig is alles mogelijk….
3. Bekijk de video en oordeel zelf of het goed gelukt is….
4. Ze moet nog wel flink oefenen met haar stem….
5. Het moet toch niet gekker worden….

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven