Transpersoon Josh (37) begrijpt de jaloezie: ‘Ik zie er beter uit dan veel vrouwen’

WhatsApp Image 2024 09 23 at 122805jpeg

Recentelijk onthulde Josh Seiter, voormalig realityster en model, publiekelijk haar transgender identiteit, wat voor veel media-aandacht zorgde.

Josh, die nu verwezen wordt met de voornaamwoorden ‘zij/haar’, kondigde in mei aan de transitie naar vrouw te willen maken.

Er was aanvankelijk veel steun van fans en volgers, maar de kritiek op haar transitie is de laatste tijd toegenomen.

Op Instagram deelde Josh openhartig de persoonlijke strijd die ze heeft ervaren met haar genderidentiteit.

Beschrijving hier.

Omschrijving van haar verhaal en hoe ze haar ware zelf ontdekte na een lange tijd van onderdrukking, deels door haar opvoeding.

Beschrijving hier.

Na bekendmaking van haar transitie werd deze aanvankelijk begripvol ontvangen, maar nu lijkt de steun af te nemen, inclusief kritiek van zowel buiten als binnen de LGBTQ+-gemeenschap.

Beschrijving hier.

Een deel van de kritiek richt zich op de oprechtheid van haar transitie, met beschuldigingen dat ze haar genderidentiteit slechts gebruikt voor aandacht.

Beschrijving hier.

Kritiek ontstaat ook door haar niet-traditionele keuzes, zoals het behouden van lichaamsbeharing en het niet dragen van een pruik, wat door sommigen wordt gezien als een manier om op te vallen.

Seiter reageerde sterk op opmerkingen die aan haar werden gericht. In een interview met DailyMail.com zei ze: “Ik denk dat de meeste haat gewoon jaloezie is.”

”Ik zie er beter uit dan veel van de trans vrouwen die mij aanvallen in mijn DMs en reacties. De haat is gewoon jaloezie die zich voordoet als bezorgdheid.”

Deze verklaring onderstreept haar ongenoegen over de negatieve feedback en haar geloof dat veel van de kritiek ongegrond is.

Ze benadrukt dat het behouden van lichaamsbeharing een persoonlijke keuze is en een deel van haar identiteit vormt.

In een boodschap op Instagram deelde ze: “Het lichaam is van mij en ik kies wat ik ermee wil doen. Het is een feit: cisgender vrouwen hebben ook lichaamsbeharing.”

”Ook trans vrouwen hebben lichaamsbeharing. Het gaat erom wat we ermee doen en dat is privé.”

Verder besprak Seiter de obstakels die ze tegenkomt, zoals het vinden van passende kleding voor haar lichaam en de sociale normen, zoals wie er betaalt tijdens afspraakjes.

Deze standpunten hebben een dialoog op gang gebracht over de sociale verwachtingen en problemen waarmee transgender personen in hun dagelijks leven worden geconfronteerd.


Seiter ontvangt diverse reacties op haar openheid over haar transitie, maar ze blijft vastberaden om haar verhaal te delen, ondanks de ontvangen kritiek.


1. Haar keuze om lichaamsbeharing te behouden is persoonlijk…
2. Ze beweert dat het voortkomt uit jaloezie.
3. Het is haar wens om haar lichaamshaar te behouden en geen pruik te dragen.
4. Josh ontvangt veel negatieve reacties!
5. Ze maakt specifiek de keuze om geen pruik te dragen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven