Pinpassen zullen verdwijnen: Banken beginnen met grote verandering!

pas 1jpg

Binnekort zal de bekende betaalpas zoals we die nu kennen, niet meer te gebruiken zijn in Nederland. Banken starten met het vervangen van alle passen door debitcards van Visa of Mastercard.

De overgang naar de nieuwe debitcards zal door sommige banken in één keer worden uitgevoerd, terwijl anderen ervoor hebben gekozen dit geleidelijk te doen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

In aankondiging door de Betaalvereniging Nederland is bekendgemaakt dat miljoenen betaalpassen zullen worden omgeruild voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitcards.

Dit betekent dat alle Nederlanders met een bankrekening uiteindelijk een nieuwe kaart zullen ontvangen.

Hoewel de huidige passen debitcards zijn, waarbij betalingen direct van de rekening worden afgehouden, zal ditzelfde principe van toepassing zijn op de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

In vergelijking met de huidige kaarten bieden de nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten vooral extra functionaliteiten.

Met de nieuwe kaarten is het mogelijk om op veel meer plaatsen te betalen, met name buiten Europa waar de huidige pinpassen niet altijd geaccepteerd worden.

Deze verandering brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat de nieuwe kaarten ook online gebruikt kunnen worden, vergelijkbaar met een creditcard.

Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die al haar klanten voorzien heeft van de nieuwe betaalpassen.


Vorig jaar ontvingen 200.000 klanten hun nieuwe Visa-kaart van de bank, terwijl andere banken zoals ING en Rabobank binnenkort zullen volgen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

ING is bezig met de voorbereidingen voor de overstap, waarbij ze ongeveer tien miljoen passen moeten vervangen en per klant beslissen of ze een Visa- of Mastercard zullen ontvangen.


Rabobank is al drie maanden bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen, maar verwacht dat het nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.


De bank verstrekt nieuwe passen pas wanneer de oude verlopen zijn, of in geval van verlies of diefstal.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De overstap naar Visa- en Mastercard-debitkaarten zal voor veel Nederlanders de manier van betalen uitbreiden, vooral op internationaal en online gebied, terwijl het gemak van directe betalingen behouden blijft.


1. Sommige banken zullen de verandering in 1 keer doorvoeren,’
2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen!
3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld.
4. Deze verandering kent diverse voordelen.
5. Alles maar dan ook alles gaat veranderen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven