Fans van Andre Rieu zijn erg boos over een beslissing en hebben hierover een klacht ingediend bij de privacywaakhond.

arjpg

Er is onder de grote groep fans van de wereldberoemde André Rieu veel frustratie en teleurstelling ontstaan.

Jarenlang was het mogelijk voor fans over de hele wereld om live mee te kijken naar de legendarische concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht, maar die optie is nu niet meer beschikbaar.

De livestream, die lange tijd beschikbaar was via een camera van hotel DuCasque, is nu uitgeschakeld.

Vorig jaar werd de camera stopgezet na een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Er was gemeld dat de camera kon inzoomen, waardoor mensen op de terrassen herkenbaar in beeld kwamen op het Vrijthof.

Dit was in strijd met de privacywetgeving. Ondanks dat de maatregel bedoeld was ter bescherming van de privacy, zijn de fans van Rieu niet blij met deze beslissing.

Op de Facebookgroep “Harmony Parlor,” die gewijd is aan André Rieu, uiten fans hun ongenoegen massaal.

Er wordt vanuit Australië aangegeven dat sommige volgers de livestream erg missen, aangezien dit de enige manier was om de concerten te volgen.

Desondanks geven de teleurgestelde fans niet op en zijn ze actief op zoek naar manieren om de livestream weer beschikbaar te maken, met hulp van verschillende instanties en Rieu zelf.

Tot op heden heeft deze inspanning nog niet geleid tot het gewenste resultaat. Ondanks dit blijven de fans hoopvol voor een oplossing, zodat ze weer op afstand kunnen genieten van de uitvoeringen van hun geliefde violist.

1. Fans zijn actief op zoek naar hulp bij verschillende partijen.
2. Fans wereldwijd tonen vastberadenheid.
3. Gevoelens van teleurstelling en frustratie worden breed gedeeld.
4. Fans hebben collectief hun ongenoegen geuit…
5. Het blijft onduidelijk of er ooit nog een oplossing komt.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven