Waarom het beter is om je eieren niet in de koelkastdeur te bewaren

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Mocht je altijd gedacht hebben dat de ingebouwde plek voor eieren in de deur van de koelkast de beste opbergplek was voor eieren?

Veel mensen maken deze aanname. Toch blijkt dat deze plaats niet optimaal is om de kwaliteit van eieren te behouden.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die invloed kunnen hebben op de versheid van de eieren.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, benadrukt dat de voortdurende schommelingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Geen paniek, er is echter een simpele oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te laten en ze achterin de koelkast te bewaren op de plek waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

In plaats van je eieren direct in de koelkast te plaatsen na het winkelen, kun je overwegen om ze op een andere manier op te bergen. Door deze methode te gebruiken, houd je de eieren langer vers en minimaliseer je het risico op mogelijke bacteriegroei die kan optreden door temperatuurschommelingen.

Ondanks dat je wellicht niet direct ziet hoeveel eieren je nog hebt, wegen de voordelen van een stabiele bewaartemperatuur zwaarder dan dit nadeel.

Dus de volgende keer dat je na het boodschappen doen automatisch naar de koelkastdeur grijpt om je eieren weg te leggen, herinner jezelf dan aan deze tips.

Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart, kan een grote impact hebben op de versheid en kwaliteit van je dagelijkse ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren optimaal vers blijven.

Ik heb ze er direct uitgehaald!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven