Als je dit bij je voordeur ziet, waarschuw dan meteen!

boontjes 1jpg

In verschillende huishoudens, vooral die met jonge kinderen of huisdieren, kan het voorkomen dat er af en toe wat chaos in huis of tuin is.

Automatische concepten

Soms vraag je je af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek terecht zijn gekomen, meestal zijn het de kinderen die erbij betrokken zijn.

Als het onschuldig is, geven we vaak de schuld aan de huisdieren. Maar zelden maakt iets ons echt bezorgd of doet ons nadenken over onverklaarbare gebeurtenissen.

Automatische concepten

Bij een vrouw uit Manchester genaamd Maria Celino-Straker was dit echter anders, toen ze voedselresten aantrof in haar voortuin.

Toen ze op een dag thuiskwam, ontdekte ze een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Maria dacht aanvankelijk dat dit een grap was.

Er waren verschillende mogelijke verklaringen bedacht voor het achtergelaten blikje bonen, zoals dat het misschien een grap was van buurtkinderen of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Echter, een familielid, dat tevens politieagent is, bracht haar op andere gedachten door te zeggen: “In zijn ogen was het geen kwajongensstreek.”<

Hij waarschuwde haar voor de mogelijke gevaren door te zeggen dat: “Het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.”

Dit komt doordat de dief wil controleren of de huiseigenaar thuis is of niet. Als het afval wordt opgeruimd, betekent dit dat de persoon thuis is en zal de dief waarschijnlijk ergens anders heengaan.

Daarentegen, als het afval blijft liggen, bijvoorbeeld zoals in het geval van Maria’s blikje bonen, kan dit aangeven dat de huiseigenaar afwezig is, wat de woning kwetsbaar maakt voor diefstal.

Maria besloot haar ontdekking te delen op Facebook met als doel anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen hun huis beter te beschermen tegen potentiële inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven