Advocaat Joost Klein ontkent beschuldigingen: ‘Hij is erg aangedaan’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Na de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö voelt Joost Klein zich bedroefd, zo zegt zijn Zweedse advocaat Jan-Åke Fält aan het ANP.

De zanger ontkent alles volgens zijn advocaat. “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd,” aldus de advocaat.

“Het is volledig uit zijn verband gerukt en hij is terecht bedroefd dat hij niet mocht deelnemen aan het songfestival,” verklaarde de advocaat.

Tijdens het Eurovisie Songfestival was Joost Klein betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen.

De advocaat beweert dat Klein alleen de camera van de vrouw had weggeduwd. Er staat momenteel een zitting gepland voor juni, maar deze datum kan nog veranderen, volgens Fält.


De verwachting van de advocaat over het onderzoek is positief. “Het vertrouwen is er dat een zorgvuldig onderzoek zal leiden tot een gunstige uitkomst. Wij zullen enkele getuigen uit Nederland laten oproepen. De kans op vrijspraak is groot.”


Er is een datum vastgesteld voor een zitting, bevestigt Dennis Martinsson, assistent-professor in het Zweeds strafrecht.


“Dit betekent niet dat er ook meteen een hoofdzitting zal plaatsvinden, maar indien er een aanklacht volgt, staat de datum voor het proces al vast.”


Volgens Martinsson kan het vanuit juridisch oogpunt relevant zijn of er een afspraak was om Joost Klein op dat moment niet te filmen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Het versterkt Joost Kleins versie. Over het algemeen is een schriftelijke overeenkomst beter, maar ook een mondelinge overeenkomst kan zijn verhaal ondersteunen.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op 27 februari 2025 zal Joost Klein terugkeren naar Zweden voor een optreden dat oorspronkelijk gepland stond voor een zaal met 800 bezoekers. Vanwege de grote belangstelling is de locatie verplaatst naar een plek met een capaciteit van ruim 2000 bezoekers.


Volgens de advocaat voelt Joost Klein zich volledig radeloos.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven