Andre Rieu stopt onverwacht concert: ‘Kan iemand helpen?’

WhatsApp Image 2024 07 07 at 075457 1jpg

Er deed zich tijdens het eerste Vrijthofconcert van André Rieu in Maastricht gisterenavond een situatie voor waarbij een vrouw in het publiek onwel werd. Dit leidde tot een directe pauze in het optreden van de beroemde violist.

De beslissing om het optreden te onderbreken werd genomen door Rieu om ervoor te zorgen dat de persoon snel hulp kon krijgen. Gelukkig herstelde de vrouw vrij snel van het voorval.

Direct na het concert had Shownieuws een gesprek met de wereldberoemde André Rieu, die diep geraakt was door wat er was gebeurd.

Nadat Bart Ettekoven een gesprek had met de violist, deelde Rieu zijn reactie op het incident. De impact ervan was duidelijk voelbaar voor hem.

André Rieu is inmiddels gestart met zijn 19e reeks concerten op het Vrijthof. Vorig jaar juli gaf hij maar liefst twaalf optredens, die bezocht werden door 150.000 mensen uit honderd verschillende landen.

Een langgekoesterde wens van Rieu is om samen met Bruce Springsteen op te treden, wat recent aan De Telegraaf werd onthuld.

“Hij is net zo oud als ik en het zou geweldig zijn om hem in Maastricht, maar ook wereldwijd als gast te mogen begroeten. Ik houd enorm van zijn muziek en ben groot fan,” vertelde Rieu enthousiast.

Springsteen zal niet bij de huidige concertreeks optreden, maar Rieu houdt de details van wat het publiek kan verwachten vaag.

“Maar ik kan je verzekeren dat het allemaal weer fantastisch wordt aangekleed,” voegde Rieu toe, die het optreden in Maastricht omschrijft als thuiskomen.

“Ik zie in de stad alleen maar vrolijke gezichten. De hele stad bruist dan een maand lang. En als de weergoden ons gunstig gezind zijn, wordt het een groot feest, met volle terrassen,”

1. De impact was goed voelbaar bij de violist.
2. Het ging maar liefst twee keer fout.
3. Het was flink schrikken voor het publiek en team Rieu.
4. De schrik zat er goed in bij het publiek en team Rieu.
5. De violist was diep onder de indruk van het incident.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven