Laatste nieuws: AVROTROS deelt twee nieuwe updates over Joost Klein!

joojpg

AVROTROS bevestigt dat Joost Klein niet gelijktijdig met de rest van de Nederlandse delegatie van Malmö naar Nederland zal terugkeren.

Daarnaast zijn er geen plannen voor persmomenten in Malmö of bij aankomst op Schiphol. Een woordvoerder van de omroep geeft aan dat het onduidelijk blijft wanneer Klein wel terug zal keren naar Nederland.

Na een incident met een cameravrouw van het festival is Klein’s deelname aan het Eurovisie Songfestival abrupt beëindigd.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

AVROTROS verduidelijkt dat Klein “een dreigende beweging naar de camera” heeft gemaakt, wat resulteerde in een politieonderzoek en zijn diskwalificatie door de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het festival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De Zweedse politie heeft aangekondigd dat het onderzoek is afgerond en zal het dossier binnenkort overdragen aan het Openbaar Ministerie, dat zal beslissen over mogelijke verdere stappen.

Nu is bevestigd dat Klein vrij is om Zweden te verlaten, wat nog enkele weken kan duren. Zijn bewegingsvrijheid wordt op geen enkele manier beperkt, aldus een woordvoerder.

Formeel hebben NPO en AVROTROS bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Klein. De zanger heeft echter nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de gebeurtenissen.

Tijdens de finale plaatste hij een kort filmpje op Instagram waarin honden rondrenden op het nummer “Who Let The Dogs Out”. Ook liet hij zich zondag horen door een blauw hartje te posten op de pagina Eurovision 24.

Ik ben toch wel erg benieuwd naar de achterliggende redenen…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven