Pas op voor vals geld onder je ruitenwissers!

rw 1jpg

Met de opkomst van Whatsapp-oplichting worden oplichters steeds inventiever in hun methoden om geld afhandig te maken. Dit dwingt hen nu om andere tactieken te bedenken.

De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichtingstechniek waarbij een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser van auto’s wordt geplaatst.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn.

Uitstappen om het geldbriefje te pakken is uiterst gevaarlijk, zo waarschuwt de politie.

Criminelen leggen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser om bestuurders te verleiden uit hun auto te stappen.

Ze kunnen toeslaan zodra je het briefje pakt, waardoor ze de auto kunnen stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze oplichtingstruc begon in verschillende delen van Frankrijk en verspreidt zich nu over het hele land en zelfs naar andere landen.

Jongere en oudere bestuurders zijn vooral doelwitten van deze truc, die wordt uitgevoerd door professionele criminele bendes.

Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren toegenomen, met maar liefst 70.000 gestolen auto’s in 2023 in vergelijking met 60.000 in 2012.

Bestuurders die regelmatig de weg op gaan, moeten extra voorzichtig zijn en niet in de verleiding komen door 50 euro onder hun ruitenwissers.

Als je dit jaar naar Frankrijk reist, wees dan extra alert om niet slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingsmethode.

Want het briefje van 50 euro lijkt plotseling weinig als je auto ineens verdwenen is.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven