Hoe vaak moet je je beha wassen? Het antwoord zal je verrassen!

bhjpg

Sta je er weleens bij stil hoe frequent je je beha’s reinigt? Rouleer je dagelijks tussen verschillende beha’s of draag je dezelfde beha een week of zelfs langer?

Een levendige discussie is op social media ontstaan over dit onderwerp, getriggerd door een video van een Britse dame die verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Deze conversatie kan verrassende inzichten bieden over onze wasgewoonten. Hoewel velen dagelijks hun ondergoed wassen, varieert de frequentie van het wassen van beha’s aanzienlijk.

Terwijl sommige dames na elk gebruik hun beha’s in de was gooien, zijn er anderen die ze slechts maandelijks wassen.

Op TikTok kreeg het debat extra aandacht toen de Britse Desyr meldde dat haar vriendin haar beha slechts eenmaal per jaar wast, wat resulteerde in duizenden views en talloze reacties. Desyr is benieuwd naar andere dames hun standpunt.

En terwijl enkelen trouw wekelijks hun beha wassen, laten anderen de wasfrequentie oplopen tot een maand.


In warme perioden of na intensief sporten overwegen sommige vrouwen vaker hun beha te wassen. Wat is de beste aanpak?


Deskundigen raden aan om beddengoed minstens één keer per week te wassen om allergenen te verminderen, maar wat is het advies voor beha’s die gemiddeld twaalf uur per dag gedragen worden?


Volgens Vanessa de Vusyt, PR-manager bij Belgische lingerie merken, is de algemene richtlijn om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.


“Langer wachten is niet zo schoon, want je beha absorbeert direct zweet onder je oksels,” verklaart ze. De frequentie van wassen hangt ook af van hoe snel iemand zweet, wat vooral in de zomer kan variëren.


Vanessa merkt op dat veel vrouwen geloven dat hun beha’s sneller verslijten door ze vaak te wassen, maar dat hangt sterk af van het aantal beha’s dat iemand bezit en de manier waarop ze gereinigd worden.


Onderhoud je beha’s goed door ze regelmatig te wassen met een fijnwasprogramma op 30 graden. Op die manier gaan ze langer mee.


Bewaar de beha’s na het wassen plat en open om hun levensduur te verlengen, zoals aanbevolen door experts.


Er worden aanbevelingen gedaan over hoe vaak je beha’s zou moeten wassen, afhankelijk van je levensstijl en activiteiten.


Het regelmatig wassen van beha’s is essentieel voor hygiëne, duurzaamheid en het verminderen van allergenen.


Als je twijfelt over het wassen van je beha, denk dan aan Vanessa’s advies: “Hoe vaak was jij je beha?”


Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven