Situatie John de Bever bergafwaarts: ‘Het wordt in elk geval niet beter’

jbjpg

John de Bever, een bekende zanger, vormt al vijftien jaar met zijn echtgenoot Kees een onafscheidelijk duo, zowel privé als professioneel.


Ernstige gehoorproblemen teisteren De Bever, wat tien jaar geleden werd vastgesteld. Het leven zonder Kees kan hij zich niet voorstellen.

John de Bever wil zich nergens mee bemoeien: ‘Laat ik aan Kees over’

In een openhartig gesprek met Story deelt John zijn ervaringen met gehoorverlies. Hij maakt gebruik van een gehoorapparaat, maar vindt het niet altijd effectief, vooral in lawaaierige omgevingen waar hij slechts geroezemoes hoort.

Angstige momenten voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee’

Het gebeurt vaak dat hij het apparaat uitzet, soms zonder dat anderen het merken. De zanger betreurt zijn doofheid, vooral omdat deze lijkt te verergeren.

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

“Heel vaak doe ik het apparaatje ook uit. Mensen hebben dat niet altijd in de gaten, maar ik hoor dan echt niet wat er verteld wordt. Voor mijn omgeving is dat geloof ik meer een probleem dan voor mij.”

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

De zanger betreurt zijn doofheid ten zeerste. ‘Het lijkt ook steeds erger te worden. Het wordt in elk geval niet beter.’

John de Bever doet bijzondere onthulling over zijn man Kees: ‘fantastische baan voor hem’

De zanger mijmert ook over het ouder worden en zijn realistische kijk op het leven. Hij benadrukt het belang van het waarderen van elke dag, omdat het leven op elk moment kan eindigen, wat hem aanzet tot het maximaliseren van zijn leven.

Hartverscheurend: Nog meer verdriet voor John de Bever en Kees Stevens

John, die openstaat voor de eindigheid van het leven, heeft echter geen concrete plannen voor zijn uitvaart gemaakt, maar vertrouwt erop dat Kees zijn wensen kent.

John de Bever verklapt het geheim van succes reallifesoap: ‘Ik denk dat dat onze kracht is’

Uitgesproken is zijn wens om eerder dan Kees te overlijden, gezien het leeftijdsverschil, en hoopt dat Kees na zijn heengaan nog een rijk leven zal leiden.

Kees Stevens over verbroken contact met zijn ouders: ‘Dat is wel een slechte eigenschap’

Hij refereert aan André van Duin en zijn jongere partner Martin als illustratie van de onvoorspelbaarheid van het leven.

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

John wenst voor Kees na zijn heengaan verdriet, maar ook vervulling, en zegt: ‘Dat gun ik hem. Natuurlijk zal er verdriet zijn, maar ik wil dat hij wel een fijn leven gaat leiden.”

Zenuwslopend moment voor John de Bever: ‘Ik moest naar de dokter’
author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven